Langrenn

Klæbo herjet med rivalene – tok vinterens første seier

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i Davos.

Her er Johannes Høsflot Klæbo i prologen.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Null verdenscupseire og uheldig trafikkhendelse. Opptakten til verdenscuphelgen i Davos gikk ikke på skinner for Johannes Høslot Klæbo (22).

Men da sprintfinalen skulle avgjøres i Davos, var Klæbo i sitt rette element. 22-åringen rykket i den siste bakken og avgjorde i praksis før oppløpet. Italieneren Federico Pellegrino ble nummer to, mens franske Baptiste Gros tok tredjeplassen.

Forrige vinter dominerte Klæbo sprintene. I år har han altså måttet vente til det tredje sprintrennet med å kunne juble for seier.

– Det føles utrolig. Jeg har hatt litt trøbbel i starten av sesongen, så det er kult å komme tilbake her å vinne, sier Klæbo i et intervju vist på TV 2.

  • Har du lest dette intervjuet? Mari (28) og Ida Eide (30) trodde ikke noe kunne skille dem. Så skjedde det verste.

Får ros fra ekspert

Eirik Brandsdal la inn en ny god søknad om å få være med i VM-troppen. Men i finalen kom han til kort og endte på en femteplass.

Klæbos rykk i finalen var det ingen som klarte å håndtere. Han var nummer én i hele dag: I prologen, i kvarfinalen, i semifinalen og i finalen.

TV 2-ekspert Kristin Størmer Steira berømmer hvordan Klæbo gjennomførte øvelsen.

– Han har virket veldig rolig i hele dag, sier Steira.

De norske kvinnene skuffet

På kvinnesiden ble det en stor norsk skuffelse. Regjerende verdensmester på øvelsen Maiken Caspersen Falla røk ut allerede i kvartfinalen.

Den norske motgangen toppet seg da Tiril Udnes Weng mistet skien i semifinalen. Tvillingsøster Lotta Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg røk også ut i semifinalen.

I de norske kvinnenes fravær kunne Stina Nilsson omtrent gjøre som hun vil i finalen.

– Jeg har alltid likt Davos, det er mitt favorittsted. Når det er som i dag med været og publikum, da er det perfekte forutsetninger for å gå på ski, sier Nilsson ifølge SVT.

Svensken rykket fra amerikanske Sophie Caldwell i bakken og så seg aldri tilbake. Caldwell tok annenplassen, mens svenske Maha Dahlqvist ble nummer tre.

Søndag skal kvinnene gå 10 kilometer i Davos. Herrene skal gå 15 kilometer.

Les mer om

  1. Langrenn