Klæbo herjet med rivalene – tok vinterens første seier

Johannes Høsflot Klæbo var suveren i Davos.

Her er Johannes Høsflot Klæbo i prologen.
  • Nicholas Bergh

Null verdenscupseire og uheldig trafikkhendelse. Opptakten til verdenscuphelgen i Davos gikk ikke på skinner for Johannes Høslot Klæbo (22).

Men da sprintfinalen skulle avgjøres i Davos, var Klæbo i sitt rette element. 22-åringen rykket i den siste bakken og avgjorde i praksis før oppløpet. Italieneren Federico Pellegrino ble nummer to, mens franske Baptiste Gros tok tredjeplassen.

Forrige vinter dominerte Klæbo sprintene. I år har han altså måttet vente til det tredje sprintrennet med å kunne juble for seier.

– Det føles utrolig. Jeg har hatt litt trøbbel i starten av sesongen, så det er kult å komme tilbake her å vinne, sier Klæbo i et intervju vist på TV 2.

Får ros fra ekspert

Eirik Brandsdal la inn en ny god søknad om å få være med i VM-troppen. Men i finalen kom han til kort og endte på en femteplass.

Klæbos rykk i finalen var det ingen som klarte å håndtere. Han var nummer én i hele dag: I prologen, i kvarfinalen, i semifinalen og i finalen.

TV 2-ekspert Kristin Størmer Steira berømmer hvordan Klæbo gjennomførte øvelsen.

– Han har virket veldig rolig i hele dag, sier Steira.

De norske kvinnene skuffet

På kvinnesiden ble det en stor norsk skuffelse. Regjerende verdensmester på øvelsen Maiken Caspersen Falla røk ut allerede i kvartfinalen.

Den norske motgangen toppet seg da Tiril Udnes Weng mistet skien i semifinalen. Tvillingsøster Lotta Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg røk også ut i semifinalen.

I de norske kvinnenes fravær kunne Stina Nilsson omtrent gjøre som hun vil i finalen.

– Jeg har alltid likt Davos, det er mitt favorittsted. Når det er som i dag med været og publikum, da er det perfekte forutsetninger for å gå på ski, sier Nilsson ifølge SVT.

Svensken rykket fra amerikanske Sophie Caldwell i bakken og så seg aldri tilbake. Caldwell tok annenplassen, mens svenske Maha Dahlqvist ble nummer tre.

Søndag skal kvinnene gå 10 kilometer i Davos. Herrene skal gå 15 kilometer.