Langrenn

Northug: - Dette var vondt

Petter Northug hadde en ny tøff dag i sporet da Eldar Rønning var to sekunder fra seieren.

Petter Northug endte på 18. plass etter en tung dag i sporet.
 • Sjur Magnus Bergstrøm

I en svært jevn sekundstrid mellom Eldar Rønning, Lukas Bauer, Dimitriy Japarov og Pål Golberg, var det Bauer som til slutt viste seg som den sterkeste. Tsjekkeren vant 10 kilometeren i Kuusamo 2,4 sekunder foran Rønning, mens Japarov og Golberg fulgte på de neste plassene.

— Det smaker godt med andreplass, men det er bittert at han fikk heng med meg på andrerunden. Jeg har uansett en god følelse og jeg gikk fort fra start til mål, så jeg er fornøyd , sier Rønning til NRK.

Petter Northug var 42,4 sekunder bak vinneren og endte på 18. plass, etter at han som han selv forventet fikk en vanskelig dag.

- Det var helvetes tungt. Det var vondt og det føltes ut som et helvete. Det blir sikkert enda tyngre i morgen , sa Northug til NRK etter målgang.

— Det føles bedre for hver dag. Jeg kjente sprinten fra i går, men sånn er det når jeg ikke har grunnlaget jeg burde hatt fra i sommer, sier han.

 • Les også: Vi fulgte rennet direkte

Jevnt i toppen

Martin Johnsrud Sundby viste at formen allerede er inntakt og tok ledelsen med startnummer 40. Han hadde fordelen av å få drahjelp av Aleksandr Legkov underveis og økte til konkurrentene gjennom hele løpet og kom i mål på 24,56,2, drøye tolv sekunder foran Chris André Jespersen som da lå på andreplass.

— Det var OK og litt bedre enn på Beitostølen, så det er jeg fornøyd med. Det var et helt greit løp, men det var ikke helt rått, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Det så lenge ut til at det skulle holde til en av de aller beste posisjonene, men det var flere av kanonene som viste muskler. Eldar Rønning og Dmitiy Japarov gikk i et forrykende tempo. Med startnummer 83 tok Rønning ledelsen 10,1 sekunder foran Sundby og det var kun Japarov, Pål Golberg og Lukas Bauer som truet trønderen. Japarov gikk på en liten smell mot slutten og gikk i mål 3,3 sekunder bak Rønning, mens Golberg fulgte 2,2 sekunder bak der igjen.

Da så seiersmulighetene gode ut for Rønning, men Bauer hadde en solid avslutning og gikk i mål på 24,43,6, 2,4 sekunder foran Rønning.

Resultater

1. Lukas Bauer 24,43,6

2. Eldar Rønning +2,4

3. Dimitriy Japarov +5,7

4. Pål Golberg +7,4

5. Martin Johnsrud Sundby +12,6

Øvrige norske:

7. Chris André Jespersen + 24,4

18. Petter Northug +42,4

20. Ola Vigen Hattestad +43,7

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  NORGE
  Publisert:

  Nyhetsstudio: Siste nytt

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5