Suverene Østberg takket Johaug for teknikkråd

Østberg med maktdemonstrasjon i sesongstarten. Så takket hun Therese Johaug for teknikktips dagen før.

Ingvild Flugstad Østberg vant i overlegen stil på åpningsrennet på Beitostølen.

BEITOSTØLEN: Med Therese Johaug suspendert og Marit Bjørgen syk, var det mer åpent om hvem som skulle sesongåpningen på Beitostølen.

Det ble imidlertid en maktdemonstrasjon av Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng.

De to var i en egen klasse på 10-kilometeren i klassisk stil. Ingvild Flugstad Østberg vant med 13 sekunder ned til Heidi Weng, og ett minutt ned til Astrid Uhrenhold Jacobsen på en tredjeplass.

Les også

Landslagssjefen innser at Norge kan ha kjørt løperne for hardt

Heidi Weng viste at hun blir å regne med denne sesongen.

Snakket med Johaug

Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg var overrasket etter seieren på Beitostølen. I intervjusonen etter premieseremonien fortalte hun om rådet hun fikk fra venninnen Therese Johaug.

— Vi snakket sammen i går. Hun ga meg noen tips, om at jeg skulle gå bra på teknisk på ski. Jeg har vært litt usikker på følelsen den siste uka, ikke følt meg så bra som i sommer og høst. Så denne helga er det viktigst å få til ting bra teknisk. Så da sa hun at jeg skulle gjøre det og se hva det holder til, forteller Flugstad Østberg til Aftenposten.

- Føler du at rådet hjalp?

— Absolutt. Det var noe av det jeg hadde tenkt på selv også. Jeg sa at til henne at jeg skulle prøve det, sa Flugstad Østberg.

Hun sa videre at de to snakker mye sammen, at kontaken dem imellom er mye mer enn en SMS før start.

— Det er veldig rart at hun ikke er her. Hun har vært gjennom dette mange ganger før, det har forsåvidt jeg også. Jeg tok det veldig til meg. Det er jo det hun har tenkt på de gangene hun har gått bra her. Fokusere på å gå bra på ski og få en god start. Det pleier å fungere for henne her, da tenkte jeg at jeg skulle forsøke også. Jeg klarte det i store deler av løpet, men det sviktet litt når jeg ble sliten. Men det var mye som var bra i dag, sa Østberg og la til at det var godt å bli heiet på av Johaug og kjenne at teknikken stemte.

- Du er den første vinneren av åpningsrennet på Beitostølen siden 2003 som ikke heter Bjørgen eller Johaug?

— Oj! Helsike! Nå er jo ikke Marit og Therese her da. Så da var dette eneste muligheten man har hatt til å vinne her på Beito. De hadde nok vært sterke begge to dersom de hadde vært her. Men man får ikke gjort noe med de som ikke er her, sa vinneren.

For ordens skyld: Hilde Gjermundshaug Pedersen vant åpningsrennet på Beitostølen i 2003.

I en egen klasse

Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng var i en egen klasse. 13 sekunder skilte de to i teten. Men fra Weng ned til tredjeplassen var det ett minutt.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var likevel fornøyd med sin tredjeplass.

— De første skirennene er ofte de tyngste. Jeg hadde trodd jeg skulle tape mer. En tredjeplass er langt over forventning, jeg hadde ikke trodd at jeg skulle starte der, sier Jacobsen.

Les også

Norges nye lege skjønner ikke Sveriges reaksjon

Kathrine Harsem åpnet sterkt og så ut til å kunne gi duoen konkurranse fra start. Men både Østberg og Weng holdt et høyt tempo, og økte distansen til nært et halvminutt ved seks kilometer. Østberg hadde da gode 14 sekunder til gode på Weng.

Heidi Weng gikk inn til en ledelse, ett minutt foran sprinteren Maiken Caspersen Falla. Men det varte ikke lenge.

Les også

Bjørgen om Johaug: - Det går veldig opp og ned med henne

Bak kom nemlig Ingvild Flugstad Østberg, som med 13.2 sekunder ned til Heidi Weng tok seieren på Beitostølen. Da gikk det som Heidi Weng hadde trodd foran rennet:

— Jeg har jo en knapp på Ingvild, da, sa Weng til NRK.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport. Høgmos avgang, cupfinalen, Carlsens VM-kamp og langrenn blir diskutert: