Norge fikk bank i lagsprint

Ingen av de norske lagene på lagsprinten i Dresden klarte å ta steget opp på seierspallen. Sverige vant kvinneløpet og Frankrike blant herrene.

Lucas Chanavat og Frankrike ble sterkest på herrenes sprint.

Norges to lag gikk først inn til siste veksling på herrenes sprint og lå godt an før siste runde, men det holdt ikke helt inn. Selv med Italia og Federico Pellegrino hektet av klarte ingen av de to norske lagene å komme på pallen.

Franske Lucas Chanavat dro på til slutt og kom først i mål, og verken Sindre Bjørnestad Skar eller Eirik Brandsdal klarte å følge Frankrike, Sverige eller Russlands 1.-lag som ble topp tre i Dresden.

Norge ledet an under mesteparten av sprinten, men det kostet krefter og det ble for tøft for de norske løperne mot slutten.

– Det er en fordel å ligge bak i dag, men det er bak det skjer mye dritt, så vi prøvde å ligge langt framme. I ettertid burde vi kanskje ligget litt mer bak, men jeg var ikke god nok, så sånn er det, sa Skar til NRK.

Norges 2.-lag med Pål Trøan Aune og Eirik Brandsdal kom seg videre som «lucky losers» i semifinalen, men greide ikke å nå helt opp i finalen. De endte rett bak førstelaget til slutt, som nummer fem.

Sindre Bjørnestad Skar og Norge klarte ikke å henge med i seierskampen i Dresden.

Fjerdeplass for kvinnene

Før herrene kom på den sure fjerdeplassen, måtte kvinnene ta til takke med det samme på deres lagsprint.

Sveriges førstelag stakk ifra mot slutten av løpet, og Norge klarte ikke å holde følge. Nadine Fähndrich og Sveits klarte å ta igjen Sverige, men tapte i spurten mot Linn Svanh. Sveriges 2.-lag gikk inn til tredjeplass foran en skuffet Maiken Caspersen Falla og Norges førstelag.

På den åttende etappen stakk Maja Dahlqvist fra og skapte sprekk i feltet, like før vekslingen med Svanh. Den 20 år gamle sprintkometen holdt unna for Falla som prøvde å tette luken, men måtte til slutt spurte for seieren mot sveitsiske Fähndrich.

På oppløpet klarte likevel Sverige å holde unna og vant lagsprinten. Fähndrich ga Sverige kamp helt til mål, men Svanh stakk frem foten på målstreken og kunne juble for seieren.

– Det ble tungt på sisterunden, men vi var så nærme å komme på pallen, men jeg er fornøyd med at vi ikke havner i et uhell og det er et ærlig resultat, sa Falla til NRK.

Hun gikk sammen med Julie Myhre. Norges 2.-lag med Mari Eide og Anniken Gjerde Alnæs endte sist i finalen på 10.-plass.

Maiken Caspersen Falla gikk for det norske førstelaget i Dresden søndag.

Uvanlig løype

Nordmennene som fullførte Tour de Ski var ikke til stede på sprintfinalene i Dresden, men Falla sto av etter to etapper av touren og var klar til å revansjere seg.

Sprintesset gikk i bakken i semifinalen på lørdagens individuelle sprint. Hun var langt fra fornøyd med forholdene i Dresden.

– De legger opp til at vi skal ramle og at det skal skje uhell, og det er synd at alle skal ende på rumpa fordi det er god underholdning å se på, sa Maiken Caspersen Falla til NRK lørdag.

I motsetning til vanlig lagsprint gikk lagene tolv etapper tilsammen i den drøyt 600 meter lange løypa, med veksling ved hver runde.

(©NTB)