Langrenn

Northug brøt med skoleverandøren

Gikk på nye sko for første gang i Tour de Ski-prologen.

Petter Northug har byttet fra Alpina-sko til Fischer.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

OBERHOF (adressa.no): Det langvarige samarbeidet med skoprodusenten Alpina er over. I løpet av jula har Petter Northug gått ut av avtalen med skofabrikanten og er i dag kontraktsløs når det gjelder skisko.

Under dagens Tour de Ski-åpning gikk han for første gang med Fischer-sko. Etter alt å dømme vil han i løpet av kort tid inngå en avtale med Fischer, som dermed både vil levere ski og sko til ham.

— Fikk dem i julegave

— Avtalen med Alpina er over. Vi er kjempefornøyde med samarbeidet gjennom hele Petters seniorkarriere, men ønsker nå å prøve Fischer-skoen, sier manager Are Sørum Langås til adressa.no.

Selv er Northug ordknapp om skobyttet:

— Det er julegave, er hans første kommentar til adressa.no om Fischer-skoene.

- Fungerte de?

— Ja.

24. plass i prologen

Trener Eirik Myhr Nossum begrunner skobyttet med at Northug har lyst til å prøve noe nytt.

Petter Northug gikk inn til 25. plass på dagens Tour de Ski-prolog, 24 sekunder bak vinner Alex Harvey. Devon Kershaw tok andreplassen, mens Chris Jespersen ble beste nordmann på tredjeplass.

Trener Eirik Myhr Nossum sier det fortsatt er uvisst om Northug fullfører hele Touren.

Vurderer å hoppe av

— Petter har trent ganske mye inn mot Tour de Ski og har i tillegg ligget i høyden. Det er forventet at det han skal være litt tung i starten. Det er ikke noe dramatikk i det.

Nossum sier at det kan bli aktuelt å hoppe av allerede etter tre distanser.

— Vi skal vente til batteriet er forholdsvis tomt, men det skal ikke være så tomt at vi må bruke to uker på å komme oss. Petter skal være i trening igjen etter to-tre dager, sier Eirik Myhr Nossum til adressa.no.

Les mer om

  1. Petter Northug