Langrenn

Northug: - Kaster man stein, må man regne med å få en bulldoser tilbake

Petter Northug mener de verbale kampene med svenske Calle Halfvarsson er bra for langrennssporten.

Petter Northug snakket med den svenske avisen Aftonbladet om sin rivalisering med Calle Halfvarsson. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Petter Northug er i disse dager midt i et 32 dagers langt høydeopphold i Italia. Høydeoppholdet er hans lengste i karrieren, til tross for at han i fjor ble satt tilbake av høydetreningen.

Da ble han overtrent, men til den svenske avisen Aftonbladet sier han at han er mer forsiktig denne gang.

– I fjor var jeg i bra form da jeg kom hit, men da jeg kom tilbake til Norge skjønte jeg at jeg hadde kjørt meg for hardt. Jeg bremser litt denne gangen, sier den norske skistjernen.

Les også

Halfvarssons beskjed til Northug før duellen: – Jeg tror ikke han blir den vanskeligste nordmannen å slå

Må prestere tidlig

Etter en litt mislykket fjorårssesong kjenner han litt på presset før årets sesong starter, spesielt siden OL er rett rundt hjørnet.

– For den norske troppen er det viktig å vise god form tidlig, før jul. Skal man få en OL-plass, må man prestere. Gjør man ikke det er det «ha det bra».

Til avisen sier han at det trigger han litt, det å måtte prestere så tidlig.

Les også

Det norske landslaget bruker barne-tv-serie til å latterliggjøre svensken

– Jeg må være skjerpet og fokusert. Og jeg er best under press, sier Nordtug som før sesongen også har vært i flere verbale kamper med svenske Calle Halfvarsson.

Rivalisering

Om hvorfor det blir så mye «drittslenging» mellom de to, svarer Northug at det skyldes rivaliseringen.

– Vi har møtt hverandre i flere tette dueller, ikke minst i stafett. Da blir man automatisk rivaler. Det er bra for interessen rundt sporten. Jeg håper vi får nye dueller i vinter, sier Northug som legger til at det denne gangen var svensken som begynte.

Den svenske skiløperen Calle Halfvarsson. bildet, og Petter Northug har ofte vært i ordkrig med hverandre. Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN

Les også

Klar tale fra svenskenes stjerne: – Jeg er bedre enn Northug og Sundby

– Jeg fikk høre av Calle at jeg bruker mye tid på ting som stjeler fokus fra skigåingen. Og kaster noen stein må man regne med å få en bulldoser tilbake.

Han sier at han ikke vet om han er bedre en Halfvarsson nå, men at han kommer til å være det i OL.

Men til sjuende og sist er det i langrennssporet det skal avgjøres.

– Og denne sesongen handler det om hvem som er best i OL. Jeg kjenner mer sterk og klar. Jeg ser fram til å møte mine rivaler, sier Northug.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Calle Halfvarsson
  3. OL