Langrenn

Nytt opplegg skal redde karrieren

I helga debuterer Marthe Kristoffersen i Birken.

Marthe Kristoffersen debuterer i Birkebeinerrennet i helga. Hun håper å beholde plassen på landslaget.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Marthe Kristoffersen har møtt mye motgang de to siste årene. Både før VM i Val di Fiemme i fjor og årets Sotsji-OL ble hun veid og funnet for lett. Nå står landslagsplassen i fare for 24-åringen fra Meråker.

Mens verdenseliten oppholder seg i Falun, går Kristoffersen Birkebeinerrennet for Team United Bakeries. Målet er å klatre på pallen. Deretter må hun vente i spenning på landslagsuttaket.

Kontaktet av flere team

– Jeg har foreløpig ikke hørt noen ting. Jeg tror de ville ha sagt ifra hvis jeg faller ut av laget, sier Kristoffersen til Adresseavisen.

– Jeg regner med de tar slike ting når sesongen er ferdig, legger hun til.

Uansett om hun skulle stå uten landslagsplass til våren, vil Marthe Kristoffersen fortsette satsingen på et lag. Hun har allerede blitt kontaktet av flere team.

– Jeg har fått en del mailer og telefoner. Hvis jeg ikke kommer på landslag er det absolutt en fordel å være på et team.

Større eksplosivitet

Fra å ha vært et av verdens største talenter sammen med Therese Johaug, har prestasjonskurven til de to gått i hver sin retning. Kristoffersen har i lang tid slitt med å komme tilbake til sitt gamle nivå.

Derfor har hun allerede nå tatt grep foran neste sesong. I samarbeid med Olympiatoppen jobber hun for å bli mer eksplosiv.

– Jeg tror ikke jeg har gjort mye feil i år, men det er en del ting det må gjøres noe med, forklarer hun.

Skreddersyr opplegg

Kristoffersen skal bygge muskler og slik få mer kraft på hver fraspark. Dermed vil hun bli bedre rustet til både å henge med på rykk underveis i løp og å avgjøre spurter.

– De små marginene som mangler kan ligge der. Kapasitetsmessig har jeg funnet et opplegg som jeg tror kan heve meg enda et hakk. På Olympiatoppen skreddersyr de et opplegg for at jeg skal bli mer eksplosiv. Jeg kjenner at beina mine trenger det.

Helgas Birkebeinerrenn blir hennes aller første.

– Jeg har vært heldig og kunne hoppe på et kjempeopplegg med United Bakeries. Jeg tror ikke det lønner seg å rykke fra start. Jeg skal prøve å gå et jevnt løp.

Les mer om

  1. Marthe Kristoffersen