Langrenn

Plutselig dukket Kalla opp til start og knuste alle mennene

Den svenske skistjernen holdt deltakelsen hemmelig. Så viste hun gryende VM-form.

Charlotte Kalla vant et turrenn i Matfors søndag. Her fra 10-kilometeren i Lillehammer tidligere denne sesongen.
  • Nicholas Bergh
    Nicholas Bergh
    Journalist

Marit Bjørgen og Therese Johaug er herved advart. Charlotte Kalla slo nemlig knockout på mannlige konkurrenter søndag.

Kalla jobber i disse dager med å prikke inn formen til VM på hjemmebane i Falun.

Svensken har ikke hatt sin beste sesong i verdenscupen, men har til gjengjeld valgt å stille i flere mindre prestisjetunge renn i løpet av denne sesongen.

Likevel var det mange som ble overrasket da Kalla dukket opp på et turrenn i lille Matfors i Sundsvall søndag.

Kalla var imidlertid ikke ute etter en søndagstur. Svensken knuste all motstand, selv om mange av dem var menn, og noen av dem var sterke vasaloppløpere.

Ifølge Expressen dukket Kalla opp en halvtime før start og betalte deltakeravgiften på 200 svenske kroner. Konkurransesjef Peter Blomqvist forteller at Kalla hadde ringt og forhørt seg om løpet.

— Charlotte ringte meg fredag og lurte på om det fantes en mulighet for å kun stake seg gjennom konkurransen. Hun ville også vite om det var noen menn hun kunne stake sammen med, forteller Blomqvist overfor den svenske avisen.

- Vet mange nordmenn kommer til Falun

Kalla fikk altså en opptur søndag - 25 dager før VM i Falun starter. Ifølge det svenske landslagets presseansvarlige Torbjörn Nordvall blir det «mediastopp» for Kalla før det svenske mesterskapet i Örebro starter onsdag.

Kalla snakket imidlertid om hennes forventninger til mesterskapet i et intervju med Dalarnas Tidningar forrige søndag - da det var akkurat én måned til VM-start.

— Det er ikke mange som får muligheten til det, så sånn sett er det unikt. Friskt i minne har vi VM i Oslo, og hvilken stemning det var der. Å følge nordmennene fra siden, og se hvilken støtte de hadde fra folket, det var noe ekstra spesielt. Jeg håper det kommer til å være mye blågult blant fansen, selv om jeg vet at det blir mange nordmenn som kommer til Falun også, sa Kalla i intervjuet.

Les også

  1. Dette imponerer Kalla mest ved Bjørgen

  2. Kalla: - Jeg har ikke noe å gjøre i VM