OL-genseren med innlagt åndeskremmer

Tradisjonen tro blir de norske nordmenn som skal til vinter-OL utstyrt med strikkegenser. I dag ble den presentert, med hjelp til de overtroiske.

Finn Haagen Krogh, Ingvild FLugstad Østberg, Heidi Weng og Eldar Rønning med den nye OL-genseren hvor det er lagt inn åndeskremmer.
NYE KLÆR: Ingrid Flugstad Østberg og Hilde Midtfjeld.

SOGNSVANN: På Olympiatoppen i Oslo ble genseren presentert. Som de fleste år tidligere er det Dale som har laget genseren som blir å se på de norske utøverne i Sotsji i februar neste år. For å prøve genseren var deler av langrensslaget leid inn som modeller.

Eldar Rønning, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Finn Haagen Krogh var på plass.

Innlagt kryss

Denne gangen er det ikke bare en helt vanlig ullgenser de tar med seg.

— I mønsteret er det lagt inn et kryss som skal drive bort onde ånder. I tillegg er glidelåset av gull, fortalte hovedeier i Dale, Heidi Midthjell.

Slike teknikker for å sikre gode prestasjoner har utøverne delte erfaringer med.

Overtroisk

Eldar Rønning er glad for åndeskremmerkrysset.

- Ja jeg er overtroisk, men hvis dette kan hjelpe så takker jeg ja. Har det gått bra på et skirenn så prøver jeg å gjenta det med å gjøre det samme. Man må ha troen, sa Eldar Rønning med genser på.

Ingvild Flugstad Østberg er ikke like overbevist.

— Jeg er ikke overtroisk, men hvis dette kan hjelpe så takker jeg ja. Nå merker jeg at OL-nærmer seg dag for dag og man får en egen følelse når man kler seg i OL-tøy, sa Flugstad Østberg som har Lillehammer som neste stopp.