De to siste verdenscuprennene er avlyst. Klæbo vinner sprintcupen.

De to gjenstående sprintene i langrennsverdenscupen i Quebec er avlyst. Dermed er sesongen definitivt over. Johannes Høsflot Klæbo vinner sprintcupen.

Johannes Høsflot Klæbo vant sprintcupen.

Fredag bekreftet Det internasjonale skiforbundet (FIS) at de oppsatte sprintene i Canada lørdag og søndag er avlyst som følge av faren for ytterligere spredning av koronaviruset.

Dermed ble sist helgs verdenscuprenn i Holmenkollen de siste i verdenscupsammenheng denne vinteren. Det betyr at vinnerne både i verdenscupen sammenlagt og sprintcupen er klare.

Johannes Høsflot Klæbo vinner sprintcupen foran lagkameratene Erik Valnes og Pål Golberg. På kvinnesiden topper den svenske duoen Linn Svahn og Jonna Sundling den endelige listen foran slovenske Anamarija Lampic.

Maiken Caspersen Falla er beste norske utøver i kvinnenes sprint (femteplass).

Les også

Bekreftet: Premier League blir utsatt

Sendte ikke norske utøvere

Norge besluttet allerede for flere dager siden at det var aktuelt å sende utøvere til verdenscupavslutningen i Nord-Amerika. De siste dagene har mange andre nasjoner fulgt etter.

Hverken Sverige, Finland, Storbritannia, Tsjekkia, Tyskland, USA eller Canada ønsket å stille utøvere i rennene. De fleste utøverne fra disse landene har allerede reist hjem til sin respektive hjemland.

I forkant av torsdagens Quebec-avgjørelse var det kjent at rennene i Minneapolis og Canmore var avlyst.

Therese Johaug og Aleksandr Bolsjunov står igjen som vinnere av verdenscupen sammenlagt etter den inneværende langrennssesongen. Johaug vant suverent foran Heidi Weng og russiske Natalja Neprjajeva, mens Klæbo og Golberg fulgte nærmest Bolsjunov på herresiden.

Johaug og Bolsjunov vant også begge distansecupen.

(©NTB)