Langrenn

Eldar Rønning blir vraket fra landslaget

– Jeg må innrømme at jeg både er veldig skuffet og forundret, sier Eldar Rønning til TV 2.

VRAKES: Eldar Rønning, her fra et verdenscuprenn i Holmenkollen i fjor vinter, får ikke bli med på landslaget neste sesong.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

Om én uke offentliggjør Norges Skiforbund hvem som kommer til å utgjøre elitelagene for langrenn den kommende sesongen.

Men allerede nå bekrefter Eldar Rønning overfor TV 2 at han er vraket.

– Jeg må innrømme at jeg både er veldig skuffet og forundret over at de ikke har mer tillit til meg, sier Rønning til TV 2.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

– Oppleves som surt

TV-kanalen hevder også å vite at Simen Østensen også forsvinner ut av landslaget, og at Lyn-løperen Hans Christer Holund kommer inn i stedet.

– Jeg trodde faktisk at det var rom for å mislykkes én sesong grunnet sykdom, men jeg får altså ikke tillit. Det må jeg selvsagt respektere selv om det oppleves som surt, fortsetter langrennsløperen.

Rønning har hatt en meget skuffende sesong og 32-åringen ble også vraket til VM i Falun. Etter VM-vrakingen møtte han adressa.no i sin egen hytte. Da var han langt nede.

— Jeg og Laila måtte ha litt tid for oss selv. Hun setter jo ting på vent og ofrer seg veldig mye for at jeg skal få gå på ski og trene så mye som jeg gjør. Også Laila synes jo dette er fryktelig kjedelig, for vi er jo sammen om det, sa Rønning til adressa.no.

- Hvordan var det å komme hjem til hytta?

Rønning legger ikke opp

— Jeg ble veldig tom, skikkelig tom. Det var godt å snakke litt med Laila og med barna, for de var opptatt med noe helt annet. De hadde fått maling i ansiktet, fått en ny traktorleke og modelleire. De holdt fokuset på noe helt annet.

Til TV 2 sier han nå at han ikke kommer til å gi opp skikarrieren:

– Det mangler i alle fall ikke motivasjon. Jeg har sondert terrenget litt etter at jeg denne uken fikk beskjeden og treningskompiser er det nok av her i Trondheim. Hvordan det blir organisert, vet jeg ikke ennå. Men jeg er innstilt på å vinne verdenscuprenn til vinteren, sier Rønning til TV-kanalen.

Når det gjelder Petter Northug, er det fortsatt usikkert om han blir en del av landslaget neste sesong.

I et intervju med Adresseavisen tidligere denne uken fortalte landslagssjef Vidar Løfshus at han i utgangspunktet kommer til å innstille Northug til landslaget, men at partene ikke har kommet til enighet vedrørende en ny landslagsavtale.

Til Sporten.com sier langrennssjef Åge Skinstad at Petter Northug må bestemme seg innen midten av neste uke.

Skal Northug bli en del av landslaget, krever skiforbundet at sponsoravtalen med Coop droppes - ettersom det er en konkurrerende sponsor for skiforbundets egen matvarehandelsponsor Spar.

Ifølge TV 2 blir landslagene for 2016 sesongen slik (OBS! Dette er ubekreftet):

Herrer, distanselangrenn:

Pål Golberg, Chris Jespersen, Didrik Tønseth, Simen Sveen, Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund,

Herrer, sprint:

Ola Vigen Hattestad, Sondre Turvoll Fossli, Anders Gløersen, Eirik Brandsdal,Tomas Northug, Finn Hågen Krogh.

Kvinner:

Martine Ek Hagen, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Marit Bjørgen, Therese Johaug, Kathrine Harsem, Heidi Weng, Maiken Caspersen Falla, Ragnhild Haga, Kari Vikhagen Gjeitnes, Kristin Størmer Steira (er i tenkeboksen, ifølge TV 2).

Les også

  1. Eldar Rønning fikk Holmenkollmedaljen

  2. Rønning etter VM-vrakingen: - Jeg og Laila måtte ha tid for oss selv

  3. Rønning ønsket med videre av landslagsledelsen

  4. Eldar Rønning til topps i langløp i Estland

  5. Rønnings eksotiske sesongavslutning: Væpnede vakter skal hindre isbjørn-angrep

Les mer om

  1. Eldar Rønning