Langrenn

Graabak advarer mot kilometerkrigen

Jørgen Graabak (28) mener at nok får være nok etter den siste tidens kamp i langrennsmiljøet om å gå flest mulig kilometer.

Jørgen Graabak i aksjon i langrennsdelen under verdenscup kombinert i Granåsen i Trondheim i februar.
  • NTB

Det toppet seg søndag kveld da brødrene Anders og Jørgen Aukland sammen med Joar Thele avsluttet et rekordforsøk etter 31 timer og 516 tilbakelagte kilometer i Nordmarka.

  • LES MER OM REKORDEN HER: Ny ellevill kilometerbragd: Gikk 516 kilometer på 31 timer

Tidligere på dagen søndag gikk Eirik Asdøl over 37 mil på ski, men segnet om etter rundt 19 timer. Da begynte han å se dårlig og slet med å puste, og måtte gi seg.

– Jeg er for å pushe grenser og utfordre seg selv. Det synes jeg er skikkelig kult. Samtidig synes jeg at vi som profilerte og rutinerte utøvere skal foran som et godt eksempel i den situasjonen vi er i nå. Det er ikke uten risiko å gå over 50 mil på ski, sier Graabak til NRK.

Graabak la tidligere mandag ut en melding på Twitter der han skriver at det ville vært «meget flaut om tilsvarende forsøk ender med unødvendig bruk av helseressurser».

– Når det blir sett i gang så strenge tiltak for befolkningen, som også vi idrettsutøvere skal følge, så synes jeg at vi skal holde oss innenfor rimelige grenser, sier Graabak.

Joar Thele, en del av søndagens rekordtrio, erkjenner at rekordjaget har gått litt langt i de siste ukene.

– Det har tatt veldig av de siste dagene, og er blitt veldig ekstremt. Det er ikke helt bra alt som er skjedd.

Les også

  1. Nordmannen prøvde å slå verdensrekord – segnet om etter 19 timer

  2. Aukland og Thele gikk over 320 kilometer på ski – på én dag

Les mer om

  1. Kombinert
  2. Jørgen Graabak
  3. Joar Thele
  4. NRK