Langrenn

Silje ble syk og ville ikke utsette andre løpere for smittefare

Silje Theodorsen (23) hadde gledet seg til verdenscup på Lillehammer, men måtte stå over på grunn av sykdom.

MÅTTE STÅ OVER: Silje Theodorsen fikk ikke konkurrert på Lillehammer i helgen.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

Da Theodorsen våknet opp lørdag morgen, var hun uggen, tett i bihulene og hadde vondt i halsen. Derfor sto hun over dagens duatlon på Lillehammer.

– Det er utrolig kjedelig. Det var et løp jeg hadde gledet meg vanvittig mye til, sier Theodorsen til iTromsø.

Men trolig er hun tilbake i god trening om et par dager.

– Jeg er det du kan kalle «skiløpersyk». Man er avhengig av luftveiene sine for å være 100 prosent. I en vanlig jobb kunne jeg lett levert, men for en skiløper holder det ikke å være 90 prosent. Man står også over av respekt for andre løpere og eventuell smittefare. Er du tvil, er det ikke tvil: Da er det rett hjem, sier Theodorsen.

Les også

 1. – Akkurat nå virker Kalla uslåelig. Hun er den store favoritten inn mot OL.

 2. Én ting ville gjort Bjørgen bekymret etter Kalla-showet

Viktig skandinavisk cup

Om to uker er det skandinavisk cup i Vuokatti. Der er det 10 km skøyting, sprint skøyting og 10 km klassisk på programmet.

De aller beste norske løperne havner i diskusjonen til Tour de Ski. Siden det er OL-sesong, kommer Marit Bjørgen til å stå over. Og trolig er det flere fra landslaget som kommer til å gjøre det samme. Det vil i så fall bety flere ledige plasser til nest beste løperne i landet.

– Det har jeg ikke tenkt på i det hele tatt. Jeg har skandinavisk cup i tankene nå, og så er det en ny runde i på nyåret. Deretter er NM på ski fokus. Det har gått utrolig bra i sommer og høst, og starten på årets sesong. Men jeg har ikke turt å tenke på det (Tour de Ski), sier Theodorsen.

Anna Svendsen kom i går til kvartfinalen på sprinten, mens det i dag ble 35.-plass på duatlon på Lillehammer.

– Jeg er egentlig fornøyd. Det var artig å gå en bra duatlon. Det var ikke så langt opp til verdenscuppoeng. Det gikk overraskende bra på skøytingen, så det er jeg fornøyd med, sier Tromsø-løperen.

AKTUELL? Anna Svendsen kan komme med i troppen til Tour de Ski.

– En bonus

Heller ikke Svendsen tenker så mye på Tour de Ski.

– Hadde det kun vært klassisk der, ville jeg hatt forhåpninger om det. Det kommer helt an på hvor mange som står over. Det er ikke umulig å komme med i uttaket, men da må jeg gå veldig fort i Vuokatti. Det ville eventuelt vært en bonus, sier Svendsen.

Trener for regionlaget Team Nord-Norge, Kristian Skogstad, er fornøyd med at løperne har fått vist seg frem på det høyeste nivået denne helgen.

– Vi har jenter som er gode og som kan levere resultater på landslaget, om det skulle være Tour de Ski eller på slutten av sesongen. Skandinavisk cup er uansett det viktigste for oss. Det er den nest beste cupen, og der har vi lyst å vise oss frem. For dem som har lyst å gå U23-VM blir dette en utrolig viktig helg, sier Skogstad.

Emile Kristoffersen og Lovise Heimdal kom på henholdsvis 37.- og 54.-plass i dag. Snorri Einarsson – som går for Island – kom på 33.-plass på herrenes 30 km.

Les mer om

 1. Langrenn
 2. Tour de Ski
 3. Lillehammer
 4. Ski
 5. Marit Bjørgen
 6. Tromsø
 7. OL