Langrenn

Advarselen Falla fikk før finalen, preget henne i gullkampen: – Det hørtes skummelt ut

Sølvvinneren Maiken Caspersen Falla fikk advarsel for skøyting etter semifinalen.

Stina Nilsson jubler og Maiken Caspersen Falla jubler for sølvet, selv om sier at hun var reservert i finalen etter at hun fikk en advarsel for skøyting tidligere i konkurransen.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist

PYEONGCHANG: Det var ikke slik at 27-åringen fra Gjerdrum Idrettslag deppet etter å ha tapt superduellen mot Stina Nilsson. Men hun var mer reservert i gåingen i finalen enn hun ønsket. Det ga Stina Nilsson en luke som Falla måtte bruke mye krefter for å tette.

– Jeg trakk meg litt og gikk tidlig inn i sporet. Og det var ingen fordel å gå i sporet. Det var mye snø der, og det var mye tregere. Jeg trakk meg litt og ble usikker, sier Falla.

Les også

Suverene Klæbo spurtet inn til OL-gull etter monsterrykk

Hun tok seg tid til å hylle svenskenes gullvinner. Nå er ikke Maiken Caspersen Falla regjerende olympisk mester lenger.

20 løpere fikk advarsel

Det var rundt svingene at mange løpere valgte å gå utenfor sporet. Og da er det vanskeligere å holde skien så rolig. Den kan fort gli ut og man tar noe som ligner et skøytetak.

Falla var en av rundt 20 løpere som fikk en slik advarsel på den dramatiske OL-sprinten. Tidligere denne uken er det kulde og vind som har skapt problemer for utendørsidrettene. Denne gangen var det mer normal vinterkulde, men mye vind og snøvær. Fokksnøen la seg i sporet og det ble veldig tregt for løperne. Derfor var det mange som valgte å gå utenfor sporet i store deler av løypa.

– Jeg vet egentlig ikke hva slike advarsler innebærer, men det hørtes skummelt ut. Jeg ble reservert i finalen. Det påvirket meg i løpet, og Stina gikk lenger i sporet enn meg, sier Falla som mener at hun slet med tanken på at en disk kunne lure rundt hjørnet.

Hun forteller at hun brukte altfor mye krefter til å tette den luken.

– Det var ikke det som var planen min på forhånd. Men det hadde vært kjipt å ha blitt disket og ikke vunnet noe som helst.

Les også

Falla er regjerende mester, men gir favorittstempelet til svensk konkurrent

Hyller gullvinneren

Men egentlig ville hun ikke bruke altfor mye tid på noe som kunne ligne en unnskyldning. Hun hyllet Sveriges nye sprintdronning.

– Det var hennes tur nå, sa hun som helt til denne tirsdagskvelden var regjerende olympisk mester på sprinten.

Hele Sverige gikk av skaftet i unison hyllest av hun som fikk tilnavnet «Silver-Stina» etter sølvet i VM på hjemmebane for to år siden. Falla kaster seg gjerne med i den hyllesten.

– Jeg beundrer henne, og jeg respekterer henne. Jeg unner henne dette gullet faktisk. Jeg har både VM og OL-gull fra før. Det var fortjent, og hun har vært sterk hele sesongen, sa hun om svenskenes nyeste superstjerne på ski.

Og dersom det skulle være noen tvil: Det var ingen skuffet norsk sølvvinner som kom til pressekonferanse mens de lokale klokkene tikket mot midnatt. 27-åringen smilte og lo og snakket lenge og vel med norske og svenske journalister etter den internasjonale pressekonferansen.

– Jeg er kjempefornøyd med sølvet, sa hun med trykk på fornøyd.

Fortsatt en gullsjanse

Maiken Caspersen Falla skifter nå fokus til lagsprinten. Hun er selvskrevet på det laget, men det er usikkert hvem hun får med seg. På spørsmål om hun helst vil ha Marit Bjørgen, svarer hun:

– Jeg skal heldigvis ikke ta ut laget. Det som er sagt er at den av Marit, Ingvild og Heidi som viser best form på 10 km fri teknikk får gå. Så da får vi se da.

Les mer om

  1. Ski-VM
  2. OL
  3. Stina Nilsson
  4. Maiken Caspersen Falla
  5. Langrenn