«Dette er først og fremst pinlig for skiforbundet - ikke Sundby»

KOMMENTAR: Utenlandske medier meldte med en viss skadefro om en norsk skistjerne som er tatt for doping. Det rammer dessverre feil person.

Martin Johnsrud Sundby er utestengt i to måneder og frykter å få stempel som doper.

Onsdag fikk Norge og norsk skisport sin dopingsak. Verdens desidert beste skiløper på herresiden de siste sesongene, Martin Jonsrud Syndby, må sone i to måneder for bruk av lovlig astmamedisin som ikke var meldt inn på regelmessig måte. Han mister også seieren i Tour de Ski i 2014/15-sesongen og sammenlagtseieren i verdenscupen. Han fratas også 1,1 million kroner i pengepremier, men dette erstatter skiforbundet.

På pressekonferansen tok ledelsen i skiforbundet og det medisinske apparatet det hele og fulle ansvar for at rapporteringen om astmabruken til Sundby ikke var gjort slik antidopingsbyrået WADA krever. Bakgrunnen for feilrapporteringen skyldes en misforståelse fra forbundets side, et teknisk brudd på reglementet, ifølge skipresident Erik Røste. Sundby har ikke fått i seg ulovlig mengder medisin, og bruken av astmamedisinen ville ifølge forbundet blitt godkjent dersom bruken hadde vært innmeldt på korrekt måte.

Les hele saken med abonnement