Langrenn

Klæbo mener alvor - best i sprint-prologen

En revansjsugen Johannes Høsflot Klæbo jakter sesongens første verdenscupseier. Ingen kunne matche trønderen i lørdagens prolog til skøytesprinten i Davos.

Johannes Høsflot Klæbo var raskest i Davos-prologen lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
  • bernt.harald.dysthe.brennevann@ntb.no

Klæbo slo franske Lucas Chanavat med 36/100 sekund. Det var 1,76 sekunder ned til Italia-stjernen Federico Pellegrino på tredjeplass.

Hittil har sesongen vært skuffende for Klæbo. I verdenscupåpningen rotet han bort en tilsynelatende klar sprintseier etter en kjempetabbe like før mål. På Lillehammer var han uheldig og brakk staven i semifinalen.

Les også

  1. Klæbo tilbake i langrennssporet: Dette skjer i helgen

  2. Dette kan Klæbo risikere etter ulykken på Byåsen

På distanse har ikke 22-åringen fått det til å sitte slik som han gjorde på samme tid i fjor. Da vant han hele sju av ti verdenscuprenn før jul.

Eirik Brandsdal var fjerde raskest i lørdagens kvalifisering. Kjelsås-løperen hadde 2,21 sekunder opp til Klæbo. Deretter la Sondre Turvoll Fossli og Håvard Solås Taugbøl seg inn på plassene rett bak.

Finn Hågen Krogh la seg på 12.-plass, mens Sindre Bjørnestad Skar ble nummer 14. Med Kasper Stadaas på 22.-plass gikk samtlige av Norges herresprintere videre til kvartfinalene.

(©NTB)

Les mer om

  1. Johannes Høsflot Klæbo
  2. Langrenn