Langrenn

- Hør på doktoren og ta det med ro!

Slik er rådet Petter Nortug får fra sin tidligere trener på landslaget.

- TA DET MED RO: Trond Nystad oppfordrer Petter Northug om å ta det rolig. Her avbildet i Italia i fjorårssesongen. Foto: Vegard Grøtt - NTB scanpix

  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): Landslagstrener Trond Nystad mener treningsavbrekket Petter Northug nå må gjennom ikke trenger å få noe betydning for prestasjonene til vinteren.

— Når du har trent i femten år så forsvinner ikke treningen i løpet av femten dager, poengterer Nystad til adressa.no.

Mister høydeopphold

I 15-tiden lørdag ettermiddag kom nyheten om at Petter Northug har fått påvist et virus og at legen har bedt ham om å holde seg i ro i flere uker. Det planlagte høydeoppholdet i Seiser Alm og Livigno går dermed fløyten.

— Han har pådratt seg et virus og da er det helt uaktuelt å dra til høyden. Kroppen har ikke spilt på lag den siste tiden, opplyste Petter Northugs trener Eirik Myhr Nossum til adressa.no tidligere lørdag ettermiddag.

Petter Northug brøt ut av landslaget i etterkant av forrige sesong og har kjørt sitt eget løp i sesongoppkjøringen. Selv om han ikke lenger er skistjernens trener, har Trond Nystad fått noen hint om at Northug har slitt med sykdom de siste dagene.

- Trenger ikke å bety noe

— Det er en utfordring for alle å holde seg frisk frem mot OL, og at Norges beste løper er blitt syk er ikke bra. Samtidig behøver ikke dette å bety noe, hvis man er fornuftig, sier Nystad.

Han gir dette klare rådet til Petter Northug:

— Følg rådene til doktoren!

Vil ta kontakt med Northug

Nystad legger ikke skjul på at det optimale ville ha vært om Northug kunne reise til høyden som planlagt. Samtidig vil han ikke spekulere i hvilke konsekvenser de endrede planene vil få.

— Man må gjøre det beste ut av kortene man har fått på bordet. Når det ble slik, er det eneste optimale å hvile, sier Nystad, som vil ta kontakt med Petter Northug for å høre hvordan situasjonen er for Norges største langrennshåp på herresiden.

Landslaget er nå i ferd med å avslutte sitt opphold i høyden. Ved siden av Eldar Rønning, som slet med sykdom i starten av oppholdet, forteller Trond Nystad at alle landslagsløperne har klart å holde seg unna sykdom.

Les også

  1. Northug har pådratt seg virus

Les mer om

  1. Petter Northug