Langrenn

Sjekk Johaugs nye millionglis

Møtte opp til samling i splitter ny bil.

På samling i ny bil: Therese Johaug møtte opp til treningssamlingen på Kvitfjell i denne bilen. Prisen for den i butikken er på rundt én million kroner.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

KVITFJELL (adressa.no): — Er den ikke fin? gliser Therese Johaug.

Hun snakker om den sponsede røde BMW X4 som sto utenfor hytta det norske kvinnelandslaget bor på under treningssamlingen på Kvitfjell.

Jomfrutur til Kvitfjell

— Den er helt ny, jeg fikk den på fredag. Jeg hadde jomfruturen opp hit på søndag, sier skistjernen til adressa.no.

En rekke av de norske landslagsløperne er sponset av BMW, men Johaug har definitivt den lekreste bilen.

Ifølge bilforhandleren Sulland i Trondheim må du ut med omkring én million kroner hvis du skal skaffe deg en bil maken til den Therese Johaug har. Det er en BMW Xdrive 30d, med M-styling og utstyr for rundt 200 000 kroner.

Mens mange av landslagsutøverne kjører BMW, holder Marit Bjørgen seg til Mitsubishi, som hun får levert fra Støren Bilsenter.

Slipper å betale egenandel

— For meg er det viktig at jeg har en lokal bilforhandler som har støttet meg siden jeg var 18 år. De har fortsatt lyst til å være med og det synes jeg er utrolig flott. Derfor har jeg valgt å fortsette, sier Bjørgen til adressa.no.

Landslagstrener Egil Kristiansen tar landslagsjentenes bilpark som et tegn på den store økonomiske oppturen norsk langrenn har opplevd de siste årene.

— Jeg var på elitelaget i 1995 og da måtte vi betale egenandel når vi dro på samlinger. Det er ganske stor forskjell nå. Interessen har i hvert fall ikke blitt mindre. Langrenn er ekstremt populært, fastslår han.

Les også

  1. FIS-topp: - Northugs verdi faller hvis han dropper VM

  2. Nå er det klart når Petter Northug må møte i retten

  3. - Jeg fikk en dårlig følelse da Northug-boka kom ut

  4. Ansatt i Nye Høyder og ønsket av Northug

  5. Northug skal konkurrere én gang før sesongstart

Les mer om

  1. Therese Johaug