Langrenn

Bare dette ikke blir et spørsmål om når Klæbo skal dra hjem

KOMMENTAR: Det er ikke usannsynlig at Johannes Høsflot Klæbo går med ledertrøya tidlig i neste uke. Da kan han ikke gi seg.

Her går Johannes Høsflot Klæbo foran Didrik Tønseth, på vei ut av åpningsseremonien i Toblach fredag kveld. Klæbo debuterer i Tour de Ski under sprinten i Nord-Italia lørdag.

TOBLACH: I en krok innerst inne i restauranten på Hotel Ariston i Toblach satt tre av langrennssportens største stjerner, Martin Johnsrud Sundby, Dario Cologna og Jessica Diggins. De holdt pressekonferanse foran en relativt liten gruppe journalister. Et kvarter senere ankom resten av løperne som skal delta i Tour de Ski. Også de tok plass i det overfylte restaurantlokalet.

Det er feil at si at det kokte i sentrumsgatene i Toblach mens dette pågikk fredag ettermiddag, men litt feststemning var det faktisk da verdenseliten i langrenn ankom det norditalienske alpestedet, en halvtimes kjøretur fra OL-byen Cortina. Flere hundre tilskuere hadde funnet veien til åpningsseremonien. Like før klokken seks ble det skutt opp raketter for å feire at årets Tour de Ski lørdag åpner på skistadion like ved det fasjonable hotellet til Santer-familien.

Les hele saken med abonnement