Langrenn

Vilde Nilsen (19) vant verdenscupen i paralangrenn

19 år gamle Vilde Nilsen fra Tromsø har vunnet verdenscupen i paralangrenn når det gjenstår tre renn. Det ble klart med seier på lørdagens 15 kilometer.

Vilde Nilsen herjer i sporet. Foto: Geir Olsen

 • NTB

Seieren har hennes tredje strake på like mange dager i tyske Finsterau. Det var tromsøværingens sjuende seier på stående for sesongen.

– Dette er utrolig artig. Målet mitt denne sesongen var å kjempe om seieren i verdenscupen sammenlagt. Nå har jeg allerede klart dette etter den tredje verdenscuprunden, sier Nilsen i en pressemelding.

 • Fikk du med deg denne? VM- og OL-satsende Vilde (19) forteller om forskjellene i langrenn: – Konfekteske er kanskje det vi får i premie

19-åringen vil motta det synlige beviset på sammenlagtseieren når verdenscupen avsluttes med tre renn i svenske Östersund fra 19. til 22. mars.

– Det er deilig å gå inn i den siste verdenscuprunden å vite at sammenlagtseieren er i boks. Jeg føler i hele år at det har vært kvalitet på alle de rennene jeg har gått, sier Nilsen.

Nilsen vant lørdagens renn et drøyt halvminutt foran Liudmyla Liasjenko fra Ukraina. På Idrettsgallaen ble 19-åringen kåret til årets kvinnelige parautøver for 2019.

Les mer om

 1. Vilde Nilsen
 2. paraidrett

Relevante artikler

 1. SKISKYTING

  Bø tok ny tittelbragd med et nødskrik – erkerivalen vant suverent i avskjedsrennet

 2. SPORT

  Suverene Nilsen vant for andre dag på rad

 3. LANGRENN

  Johaug fikk krystallkulen – tre måneder på etterskudd

 4. SPORT

  Kristoffersen gjør trolig et uvanlig grep i titteljakten

 5. SKISKYTING

  Eckhoff gikk mot historisk triumf – så sprakk hun fullstendig

 6. LANGRENN

  Tromsø-jenta fortsetter å herje - tok suveren seier