Langrenn

Sundby kan få to bronsemedaljer etter Legkov-disk: – Dette er trist for langrennssporten

Martin Johnsrud Sundby sier han ikke vil få noen gleder av OL-medaljene.

Martin Johnsrud Sundby vil ikke ha noen glede av OL-bronsemedaljene han ligger an til å overta etter diskvalifikasjonen av Alexander Legkov. Han synes hele saken er trist. Foto: NTB scanpix

Sundby er på samling i Val Senales, men har i mediene lest om IOCs avgjørelse om å diskvalifisere to russiske langrennsløpere fra Sotsji-OL på grunn av doping.

– Dette er bare trist for langrennssporten, uansett hva konklusjonen i sakene blir. Hvis det ender med at jeg mottar olympiske medaljer, har jeg ingen glede av dem med dette bakteppet, sier Sundby i en pressemelding fra Norges Skiforbund.

Les også

Dopingskandalen kan gi to nordmenn deres første OL-medalje: – Ikke slik man vil ta den

Les også

Russisk stjerne mister gull fra Sotsji – bannlyses fra OL

Også skipresident Erik Røste bruker ordet "trist".

– Vi kjenner ikke detaljene og har kun informasjon gjennom mediene, men dette er uansett en trist og nedslående dag for internasjonal skisport. Vi avventer nå en begrunnelse for IOCs avgjørelse, og mye tyder på at vi vil få flere saker og mer detaljert informasjon i dagene som kommer, sier Røste i pressemeldingen.

– Nå har de involverte allerede uttalt at de vil anke dommene, og vi håper det vil komme en endelig avgjørelse så raskt som mulig.

Les mer om

  1. Martin Johnsrud Sundby
  2. Erik Røste