Aylar Lie krever at Northug-boken stoppes

Aylar sier deler av innholdet i Petter Northugs selvbiografi ikke stemmer.

Aylar Lie krever at Petter Northugs bok stoppes.
  • Nicholas Bergh

Denne uken ble Petter Northugs biografi «Min historie» – som er ført i pennen av Jonas Forsang – lansert. Nå krever den norske skuespilleren og tidligere modellen Aylar Lie at boken blir stoppet.

Det melder TV 2.

Aylar Lie har tatt kontakt med utgiveren, Pilar Forlag, gjennom sin advokat John Christian Elden. I brevet til forlaget skriver Elden at boken krenker privatlivets fred – samt at deler av innholdet er usant.

– Vi kan ikke se at den typen påstander har noe i det offentlige rom å gjøre, da de hører til den mest personlige sfære som tenkes kan. Så her er forlaget bedt om å skrive om boken før den selges, sier Elden til TV 2.

Her er stridens kjerne

Northug avsluttet Holmenkollen-VM i 2011 med gull på femmila. Natten etter møtte han Aylar for første gang. De møtte hverandre flere ganger etter dette.

Northug og Aylars relasjon fikk stor oppmerksomhet i mediene. Det er når Northug mimrer tilbake til denne tiden, at han kommer med betraktningene Aylar reagerer på.

Slik svarer forlaget

Aylar hevder at opplysningene som kommer frem i boken ikke stemmer. Dessuten hevder Aylar i brevet at hun ikke ble kontaktet av hverken forlag, redaktør eller forfatter før utgivelsen.

Overfor TV 2 svarer Pilar forlag slik:

– Vi er svært overrasket over dette brevet. Vi var i kontakt med Aylar Lie 11. oktober der hun fikk tilsendt de delene som omhandler henne. Hun stilte seg positiv til å lese dette på direktesendt tv hos TV 2. Derfor stiller vi oss undrende til at dette kommer nå, sier forlegger i Pilar forlag, Magnus Rønningen.

Advokat John Christian Elden sier imidlertid at Aylar først fikk lest opp delen av boken som omhandlet henne 9. oktober – i en telefonsamtale med TV 2.

Partene er uenig i hva som skjedde etter dette: Forlaget mener Aylar ikke kom med «noen innsigelser», mens Elden sier Aylar gjorde det klart at hun var uenig i fremstillingen.