Langrenn

Toppidrettsveka fortsetter samarbeidet med Northug

— Alle må få en ny sjanse, sier arrangøren.

SNAKKET UT I SVERIGE: Petter Northug tok i mot adressa.no på et pensjonat i Storlien i Sverige mandag ettermiddag. Der pratet han grundig om helga som endte i arresten for skistjernen. Nå er han forberedt på fengselsopphold etter å ha kjørt med promille og krasjet.
  • Fredrik Saltbones
FRA I FJOR: Her er Petter Northug under Toppidrettsveka i Knyken i Orkdal i fjor.

Tidenes Krav skrev mandag at sommerskiskolen på Aure under Toppidrettsveka droppet Northug etter fyllekjøringsskandalen natt til søndag.

Norway Events, som står bak Toppidrettsveka, kom senere med en pressemelding der de presiserte at det ikke var riktig, men at problemstillingen kom til å bli drøftet.

Nå har de sendt ut en pressemelding der de offentliggjør at samarbeidet med Northug fortsetter:

«Vi står fast ved at hendelsen forrige helg ikke passer med det å være en god rollemodell for barn og unge på vår sommerskiskole, og vi tar sterk avstand fra Petter sin handling.Vi har vært i tvil om samarbeidet med Petter Northug etter siste helgs hendelser.

Etter en konferanse med Northug Management tirsdag denne uka, og en grundig gjennomgang med våre viktigste samarbeidspartnere, har vi konkludert med at avtalen mellom Petter Northug og Toppidrettsveka opprettholdes.

Les også

Northug prøvde å skjule sannheten for politiet

Vi har hatt et svært godt samarbeid med Team Northug de siste 8 årene. Han har betydd veldig mye for Toppidrettsveka og gitt oss mye. Nå har vi sjansen til å gi noe tilbake i en vanskelig tid, både til Petter, hans familie og managementet.Dette er også et signal vi ønsker å gi våre skiskoledeltakere og andre barn og unge. Alle må få en ny sjanse.»

Bakgrunn:

Natt til søndag kjørte og krasjet Petter Northug sin Audi A7 med alkohol i blodet. Langrennsstjernen rømte fra ulykken, men ble kjapt funnet av politiet i sitt eget hjem på Byåsen. Nå risikerer han ubetinget fengsel.

Les mer om

  1. Petter Northug