Langrenn

Rønning ønsket med videre av landslagsledelsen

— Er han motivert, tror jeg det er veldig fornuftig å ha ham der, sier Trond Nystad.

Eldar Rønning ble vraket fra VM-troppen. Veien videre er uviss. Her er han sammen med datteren Ellinor på hyttetrappa på Røros.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

RØROS (adressa.no): For første gang på ti år er Eldar Rønning vraket fra en norsk tropp til VM eller OL. Nå er han usikker på veien videre.

– Vi har diskutert at vi kanskje kan dra på en ferietur, få ro og fred og gjøre noe helt annet. Å trene nå føles litt meningsløst. Hva kommer ut av det? spurte Eldar Rønning da Adresseavisen besøkte ham på hytta på Røros lørdag ettermiddag.

Da hadde han nettopp fått beskjeden om at han var utelatt fra Falun-troppen.

I går var han tilbake på NM-arenaen og gikk førsteetappen for Skogn. Rønning vekslet først, foran løpere som Didrik Tønseth og Tomas Northug.

– Fornuftig å ha ham med

Selv om sesongen til nå har vært mislykkes og VM går i vasken, ønsker landslagstrener Trond Nystad å ha sin veteran med videre.

– Vi må ta diskusjonene om neste år etter hvert, men jeg mener at Eldar Rønning i form er veldig vanskelig å slå i klassisk. Så hvis han er motivert til å gjøre jobben, tror jeg nok det er veldig fornuftig å ha ham der, sier han til adressa.no.

Eldar Rønning har allerede luftet tanken om et liv utenfor landslaget neste sesong. Likevel er han glad for ordene fra Nystad.

– Jeg setter pris på at han ønsker å ha meg der. Jeg trives jo fryktelig godt på landslaget med kompisene, så det er sikkert dumt å planlegge nå, når du føler deg veldig langt nede.

Kan følge Kjølstad

Et alternativ er å følge kompisen Johan Kjølstad inn på Team United Bakeries.

– Han har jo lansert tanken om å ha meg med på det laget. Det skal jeg vurdere grundig når sesongen er over.

Trond Nystad er lei seg for å måtte vrake Rønning til VM.

Går langløp i helga

– Han har vært en ekstremt god person å ha med på laget, som hjelper andre til å trene riktig. Han er en god mann og det er alltid synd når vi må skuffe gode mennesker som har gjort en god jobb og hatt suksess internasjonalt. Det er synd, men slik er idretten.

I dag ble det klart at Rønning til helga skal gå den 54 kilometer lange Holmenkolmarsjen i Oslo på lørdag. Ifølge NTB stiller han til start sammen med Martin Johnsrud Sundby, Chris Jespersen, Sjur Røthe, Niklas Dyrhaug, Didrik Tønseth og Simen Østensen. Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marthe Kristoffersen deltar. Kvinnene går 25 kilometer.

Les også

  1. Northug gjorde NM-stafetten til lekegrind: - Jeg stivnet totalt

  2. - I VM blir Northug kongen

  3. Rønning etter VM-vrakingen: - Jeg og Laila måtte ha tid for oss selv

Les mer om

  1. Eldar Rønning