Langrenn

Overrasket og skuffet over stemmegivningen

— Det var veldig rart, sier Morten Wolden etter at Trondheim ble regelrett knust av Oberstdorf i kampen om ski-VM.

  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli
    Adresseavisen

CANCÙN: Da avgjørelsen ble kjent litt over klokken 02.00 i natt, klappet Trondheims VM-delegasjon høflig for favoritten Oberstdorf. Verken VM-sjef Guri Hetland, ordfører Rita Ottervik eller rådmann Morten Wolden, som har vært sentral i VM-arbeidet i flere år, så spesielt skuffet ut.

Annerledes ble det da stemmefordelingen ble offentliggjort. Oberstdorf fikk hele elleve stemmer og tok dermed en knusende seier, mens Trondheim fikk kun fire og Planica måtte ta til takke med to. Dette er færre enn det Trondheim hadde forventet. Håpet var å få så mange at det ble en ny valgomgang.

Les også

Trondheim knust av tyskerne i VM-kampen

Wolden: — Veldig rart

— Det var veldig rart, var Morten Woldens umiddelbare reaksjon da han fikk vite at Trondheim kun hadde fått fire stemmer.

Han var tydelig overrasket.

TAPTE KAMPEN: Rita Ottervik og Morten Wolden koblet av med medbrakt drikke fra Trøndelag etter at nederlaget var et faktum i Cancún.

Den ene stemmen kom fra Norges medlem i FIS Council Sverre Seeberg. Sverige og Finland stemte også på Trondheim, mens det er uvisst hvem som ga Norge den fjerde stemmen.— Det blir bare spekulasjoner. At det er de tre nordiske landene er vi trygge på. Det gjør at vi opptrer samlet i Norden, og det er en fordel, sier skipresident Erik Røste til Adresseavisen.

Færre enn forventet

Guri Hetland legger ikke skjul på at fire stemmer er færre enn det hun hadde forventet.

— Ja, det er det. Samtidig tenker jeg at det betyr at da har de bestemt seg for at det er riktig med VM til Oberstdorf. Det må vi ha respekt for, og så ønsker vi Oberstdorf lykke til, sier Hetland til Adresseavisen.

- Er det slik at dere føler dere sviktet av noen dere trodde ville stemme på Trondheim?

— Nei, det vil jeg ikke si. Vi har ikke hatt så veldig mange sikre. Vi har hatt en del som vi føler at kunne lande på oss.

  • **KOMMENTAR:
Les også

Hva gikk galt for Trondheims VM-komite?

(krever abonnement)**

Har reist verden rundt

Hetland har reist verden rundt den siste tiden for å besøke flest mulig medlemmer av FIS Council personlig. Målet var å overbevise dem om at det var riktig å stemme på Trondheim. De siste dagene har det foregått intens lobbyvirksomhet på luksushotellet Fiesta Americana Grand Coral Beach Resort & Spa i Mexico, hvor FIS-kongressen blir gjennomført. Tross gode tilbakemeldinger på Trondheims stand i Cancún førte det ikke til tilstrekkelig antall stemmer.

Morten Wolden innrømmer at han er skuffet.

— Ja, jeg er det. Jeg er selvsagt litt skuffet over at vi ikke har fått flere stemmer. Samtidig synes jeg det er lagt et veldig godt grunnlag her på kongressen med tanke på å selge inn Trondheim som kandidat til VM i 2023. Det er allerede bestemt at Trondheim går på en ny søkerrunde. Avgjørelsen om hvem som får ski-VM i 2023 tas 17. mai om to år i Hellas.

Håpet på seks stemmer

- Hvor mange stemmer hadde du regnet med?

— Vi hadde regnet med noen flere i første omgang. Nå ble det avgjort i første runde, i og med at Oberstdorf hadde et klart flertall. Vi hadde en ambisjon om at vi kanskje ville få seks stemmer, og at Planica kanskje skulle få tre. Slik ble det ikke. Oberstdorf vant og det synes jeg er greit. Det er sikkert bra for internasjonal skisport at de vant denne gangen. Så får vi komme sterkere tilbake neste gang, sier Wolden.

- Er det noe dere burde ha gjort på en annen måte, ettersom dere ikke fikk flere med på laget?

— Nei, jeg tror vi har gjort det vi kunne, sier rådmannen i Trondheim, som i likhet med ordfører Rita Ottervik har brukt en hel uke i Mexico for å sikre et nytt ski-VM til Trøndelag.

Etter avstemningen i natt satt de to toppene i Trondheim kommune side om side i tropevarmen på et bord utenfor hotellet i Cancún og nøt en kald Dahls-boks, som Trondheim hadde fraktet med 1200 av over Atlanteren. Fredag morgen begynner planleggingen av neste søkerrunde.