Langrenn

Etter Holmenkollstafetten kom Petter Northug med en gladmelding

Nå er det ingen skjær i sjøen mellom Petter Northug og skiforbundet.

Petter Northug hadde spisse albuer i starten. Petter Northug løp for moderklubben Mosvik på førsteetappen og gjorde det klart at det er ingen skjær i sjøen. Avtalen med skiforbundet blir skrevet under.
  • Kurt B. M. Haugli
    Journalist
  • Stig B. Hansen (foto)

Den manglende underskriften på løperkontrakten mellom Norges Skiforbund og Petter Northug bekymrer ikke. Avtalen med Red Bull som han er nødt til avslutte bekymrer like lite.

Petter Northug var en av 46.000 i trange løpetights som fylte opp gatene på Oslo denne solfylte vårdagen. Holmenkollstafetten er et årlig eventyr, og Petter Northug var selvfølgelig på plass for å løpe for moderklubben Mosvik IL, som rykket opp til eliteklassen i år.

Les også

Slik gikk det med langrennsstjernene i Holmenkollstafetten

Northug løp førsteetappen, gikk hardt ut, men måtte se en del av de andre mer løpevante konkurrentene gå forbi før han vekslet.

– Jeg føler meg feit, men jeg er fornøyd. Folk sa at Tjalve var storfavoritter. Men jeg har aldri tatt et lag så lett på de siste 50 meterne. Hva de gjør på fritiden vet jeg ikke, sa han etter sin førsteetappe.

Etter sin etappe var Northug helt utkjørt. Han slo fast at han var for feit til å konkurrere med løpergasellene.

Men det var ikke bare etappen i Holmenkollstafetten han var fornøyd med denne solfylte ettermiddagen på Bislett.

Fristen er ute

Han er ikke minst fornøyd fordi han nå så godt som har underskrevet løperavtalen med Norges Skiforbund. Denne avtalen skulle ha vært underskrevet 1. mai, men det har drøyd med å få på plass en underskrift.

Nå mer enn antyder Petter Northug at det ikke er noe alvorlig som er i veien for at avtalen med Norges Skiforbund blir underskrevet til tross for at fristen har gått ut.

– Det kan hende vi allerede har skrevet under, sier han med et glis.

Underskrevet er ikke avtalen ennå, men det er lite som tyder på at det ikke kommer til å skje i den nærmeste uken.

– Alt er på stell med forbundet nå. Jeg er veldig godt fornøyd med premissene som er lagt, sier han.

Les også

Gular vant Holmenkollstafetten for andre året på rad. En «genial investering» får mye av æren for suksessen.

Mange kjente idrettsnavn på startstreken i Holmenkollstafetten. Johannes Thingnes Bø (hvit T-skjorte i midten) løp for Right To Play-laget.

Det bekrefter også markedssjef i forbundet, Espen Bjervig.

– Avtalen blir signert, men av praktiske årsaker og tid har vi ikke rukket det ennå. Vi skal ha en gjennomgang av avtaleteksten med Petter for å sette ham inn i innholdet og praksis for gjennomføring. Det er noen år siden Petter var landslagsløper på heltid, og da er det naturlig å bruke litt tid på rammene som gjelder, sier Bjervig til Aftenposten.

– Skal fortsette å drikke Red Bull

Et annet skjær i sjøen er avtalen med Red Bull. Det blir ikke lov for løperne på landslagene å ha egne drikkesponsorer. Northug har fortsatt noen år igjen av sin avtale med Red Bull og han er booket inn til flere Red Bull-arrangement i mai.

– Jeg har fått tillatelse til å delta på Red Bull-eventet Wings for Life Run søndag og på Red Bull 400 i Granåsen.

– Men hva skjer med avtalen din?

– Jeg skal i hvert fall fortsette med å drikke Red Bull. Jeg har vel et par-tre år igjen av kontrakten, men hva som skjer med det får tiden vise, sier han uten at han lar det gå ut over humøret.

Sterk debut i eliteklassen

Med et slikt bakteppe var det en smørblid Northug som kunne konstatere at Mosvik IL ikke gjorde seg bort i sin debut i eliteklassen i Holmenkollstafettene. Det ble til slutt en sterk 5.-plass med lillebror Even Northug på ankeretappen.

Les også

Northug måtte droppe flere avtaler etter landslagscomebacket. Nå har han signert en ny millionavtale

Noen tok ut absolutt alt de hadde av krefter. Her etter veksling mellom 14. og 15. etappe.

Vinner av stafetten ble Gular foran arrangørklubben Tjalve.

Northug liker å ta på seg startnummer uansett årstid. I det siste har han vært med i en rekke løpskonkurranser. Sist helg var det Olavstafetten i Trondheim.

– Det gir meg motivasjon. På denne tiden av året skal det være litt lek og moro. Du skal gjøre ting du synes er morsomt. Johannes (Høsflot Klæbo) spiller fotball, jeg løper og Finn Haagen (Krogh) kjører scooter, sier han og gliser.

Selv om formen ikke er helt på topp og han følte seg feit sammenlignet med løpergasellene på de andre lagene, så er han sikker på at han allerede nå er på rett vei.

– Det er viktig at du på denne tiden av året tåler trening og konkurranser. Dersom kroppen min tåler dette nå og jeg gjør tingene riktig, så vet jeg hva det kan gjøre med kapasiteten min, sier Northug.

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Even Northug
  3. Johannes Høsflot Klæbo
  4. Finn Hågen Krogh
  5. Sport