Langrenn

Klæbo-rival konkurrerer i Granåsen og skal trene i VM-løypene

Russiske Alexander Bolsjunov skal gå Trondheim Skishow. Johannes Høsflot Klæbo beskriver 21-åringen som vant fire OL-medaljer som «helt rå».

Johannes Høsflot Klæbo vant OL-gull på klassisk sprint, mens Federico Pellegrino vant sølv. Alexander Bolsjunov (t.v) jublet for bronse.
  • Anne-Marit Dahl
    Anne-Marit Dahl

Det blir ingen duell mellom de to langrennsgigantene som begge er født i 1996 under Trondheim Skishow, men de vil det bli mange av i årene som kommer.

– Det er rått det Bolsjunov gjør. Han går allerede fort på femmil og viser styrke. Han blir en hard konkurrent framover, sier Klæbo til Adresseavisen.

Han skulle gjerne stilt til start i Granåsen neste onsdag, men reiser på en lenge planlagt ferie til varmere strøk allerede søndag.

Les også

Klæbo har aldri snakket med sin russiske rival

Alexander Bolsjunov har vist seg om en sterk løper tross sin unge alder.

Tar med kjæresten

Guri Hetland i VM2023, fikk bekreftelsen på at den russiske skistjernen kommer til Granåsen og Trondheim for noen dager siden. Bolsjunov har også med seg kjæresten, som er en dyktig skiløper. Anna Zjerebjatjeva kan vise til sølv fra U23-VM og ti starter i verdenscupen og vil gi Marit Bjørgen hard kamp om seier i skishowet.

– Vi har lyst til å ha med internasjonale profiler på skishowet og er imponert over det unge Bolsjunov har gjort i vinter. Han vil utfordre de norske stjernene i Granåsen, sier Hetland om 21-åringen som kom hjem fra Pyeongchang med tre sølv og en bronse.

Vil teste VM-løypene

Hetland har en kontakt i det russiske skiforbundet, og under verdenscupen i Drammen ble Bolsjunov spurt om han kunne tenke seg å delta på et annerledes skirenn i Trondheim.

PÅ HJEMMEBANE: Med Trondheim Skishow får Marit Bjørgen, Emil Iversen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug og Anne Kjersti Kalvå en sjelden mulighet til å vise seg fram på hjemmebane. De gleder seg til å avslutte sesongen med et annerledes og nyskapende skishow i Granåsen.
NORGESBESØK: Eirik Brandsdal ble nummer to, Johannes Høsflot Klæbo vant og Alexander Bolsjunov ble nummer tre under verdenscupsprinten i Drammen i mars. Neste uke kommer Bolsjunov til Norge igjen. Han skal delta i Trondheim Skishow i Granåsen.
Les også

Nå har Northug og Løfshus snakket sammen

– Han er veldig tent på skishowkonseptet med utslagsrenn i ei kompakt løype, forteller Hetland.

Publikum viser også interesse for arrangementet. Ifølge Jørgen Bye Brevik er det solgt nesten 1500 billetter så langt.

– Responsen er kjempebra, sier Bye Brevik fornøyd.

Russeren får ikke startpenger for å delta, men arrangøren bidrar med å dekke reisekostnadene. Han skal bo på hotell i Trondheim under oppholdet.

– Han kommer hit dagen før skishowet og blir her i ei lita uke. Han vil gjøre seg kjent med det som kan bli VM-løypene i 2023, sier Guri Hetland.

Les mer om

  1. Johannes Høsflot Klæbo
  2. Langrenn
  3. Marit Bjørgen