Petter Northug tjente penger på boligprosjekt i Florida

Skistjernen har suksess med eiendom.

Petter Northug får god avkastning på boliginvestering i Florida.

Petter Northug trekker seg ut av et boligprosjekt i Florida med fortjeneste. Han kan se tilbake på investeringen med et bredt smil. Trønderen kan flede seg over en avkastning på 38 prosent. Gjennom selskapet Petter Northug Holding investerte han 1 million kroner i det amerikanske eiendomsprosjektet, skriver Dagens Næringsliv.

Pappa John Northug forteller til avisen at de er fornøyde med resultatet.

Les også

Northug fortsetter suksessamarbeid som ga fire gull

I tillegg til leilighetsprosjektet i USA, har Northug satset penger i et tilsvarende prosjekt i den svenske hovedstaden Stockholm.

Venter på at Petter selv skal ta initiativ

Når idrettskarrieren er over, skal 29-åringen stake ut retningen for investeringene sine selv.

Grunnen til at Petter Northug Holding solgte seg ut av Flordida-prosjektet, skal ifølge eiendomsinvestor Christian A. Berg ikke være at det gikk dårlig økonomisk. Han så en gyllen mulighet.

Ski-VM i Falun ble en dundrende suksess for Petter Northug.

− Bakgrunnen for avviklingen er at vi tror det er smart økonomisk. Vi hadde vesentlige kostnader på eiendommene og dollarkursen er for øyeblikket god. Aksjonærene vil få tilbake pengene sine og mer til når vi har solgt helt ut, sier han til DN.

Sitter på store verdier

Sponsoravtalen med Coop gir Northug 16 millioner kroner frem til 2016. Selskapet Petter Northug Holding hadde verdier for over 12 millioner i 2013. For øyeblikket avventer skiforbundet hans svar på tilbudet om en landslagsavtale. I forrige uke kom skistyret frem til at trønderen kan få gå verdenscup, samtidig som han har en sponsoravtale med Coop.

I vinter vant Northug fire gull under ski-VM i Falun.

--- Kan man tilgi en mann er straffet for bilkjøring i ruspåvirket tilstand? Les skribent Guri Idsø Vikens grunner til å tilgi Northug.