Søkerlisten til VM på ski 2021 er klar

Fristen for å søke om ski-VM i 2021 gikk ut 1. mai. Trondheim får konkurranse av tyske Oberstdorf og slovenske Planica.

Trondheim har søkt om å få ski-VM i 2021, og Norge får konkurranse fra Tyskland og Slovenia. Her er Marit Bjørgen i aksjon i Holmenkollen under ski-VM i 2011.
  • 100% Sport

Det internasjonale skiforbundet (FIS) offentliggjorde listen mandag.

— Interessen for å arrangere VM på ski er stor. Det viser søkerlisten denne gangen også. Spesielt Oberstdorf i Tyskland, som søker for femte gang, vil være en sterk konkurrent til Trondheim, sier skipresident Erik Røste.

Les også

Nå har Trondheim sendt VM-søknaden

Skipresident Erik Røste peker spesielt på tyske Oberstdorf som en tøff konkurrent i kampen om å få ski-VM i 2021.

Fristen for å søke var satt til 1. mai, og det blir krevd en ny og mer omfattende søknad innen 1. september. Norge hadde ski-VM i nordiske grener sist i Holmenkollen i 2011.Oberstdorf søker for femte gang, mens Planica ønsket mesterskapet i 2017 og 2019. — Vi skal vise respekt for våre konkurrenter, men samtidig fortsette det gode arbeidet med vår søknad sammen med hele trøndelagsregionen og Trondheim kommune, sier Røste.

Finske Lahti skal arrangere mesterskapet i 2017, mens Seefeld i Østerrike blir vertskap i 2019. Den endelige avgjørelsen om hvem som får VM i 2021 blir bestemt 9. juni 2016. Skulle Trondheim gå til topps vil det blir sjette gang ski-VM arrangeres i Norge.

I pressemeldingen fra FIS går det også fram at både skiflygings-VM i 2020 og alpin-VM i 2021 kun har én søker. Planica ønsker skiflyingen, mens italienske Cortina d'Ampezzo har søkt om alpin-VM.

(©NTB)