Langrenn

Aukland: - Kritisk for Northug

Fredrik Aukland mener situasjonen er kritisk for skistjernen, som kan miste enda et høydeopphold.

MÅ ENDRE PLANENE: Petter Northug er fortsatt ikke i full trening. Fredrik Aukland (t.h.) sier situasjonen er kritisk, men har likevel tro på at Northug vil lykkes i OL. RUNE PETTER NESS / TERJE VISNES

 • Birger Løfaldli
  Adresseavisen

TRONDHEIM (adressa.no): I dag kommer trener Eirik Myhr Nossum til Trondheim fra Oslo for å diskutere hva Petter Northug skal gjøre i tiden fremover. Fortsatt trener ikke Northug for fullt.

Uvisst om høydeopphold

— Vi fokuserer ikke på sesongåpningen nå. Vi har ett fokus og det er å få Petter tilbake i treningsmodus. Vi skal se på hvordan situasjonen er. Vi må også se på hvilken dato det er nå og så se fremover, sier Myhr Nossum til Adresseavisen.

Etter planen skulle Northug reise til høyden 20. oktober. Det blir for tidlig. Spørsmålet nå er om hele høydeoppholdet ryker. I så fall blir det høstens andre treningssamling i Mellom-Europa Northug går glipp av.

Fredrik Aukland, mannen som løftet Dario Cologna til verdenstoppen, betegner situasjonen Petter Northug har havnet i som svært uheldig, men tror fortsatt 27-åringen tar OL-gull.

— Det å miste mye trening i september og oktober er kritisk for en langrennsløper. Det er nå utøverne øker andelen med hard trening, som gjør at de bygger utholdenhet. Det er det aller viktigste for en langrennsløper, sier suksesstreneren til Adresseavisen.

- Bør droppe OL-distanser

Aukland forklarer at det man gjør på høsten bestemmer hvor lenge en løper beholder toppformen og hvor god formen vil bli. Han tror Northug må forskyve sesongen og begynne å konkurrere senere enn planlagt.

Han tror også at Northug må kutte flere OL-distanser og konsentrere seg om to til tre løp i Sotsji. Aukland mener også det kan være klokt å droppe Tour de Ski.

— Å miste så mye trening er en utfordring, men jeg tror likevel Petter vinner gull i OL, sier Fredrik Aukland.

Les mer om

 1. Petter Northug
 2. Langrenn

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  Northug frykter ikke startnekt

 2. LANGRENN

  - Noen trener med vekter og noen trener med sekk. Jeg trener med virus for å få motstand

 3. LANGRENN

  Eks-treneren: – Det har aldri vært så dramatisk for Northug

 4. LANGRENN

  Northug: - Jeg savner ingenting fra landslaget

 5. LANGRENN

  Hun vil ikke bli Northugs nye sjef

 6. LANGRENN

  Eksperter: - Kveen er rett mann for Northug