Langrenn

Egebergs Ærespris til Uhrenholdt Jacobsen

– Det er kanskje den største utmerkelsen jeg har fått.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen (28) mottok prisen i Trondheim sent lørdag kveld. Hun fikk den for prestasjonene i langrennsløypa og på friidrettsbanen.

– Det er kanskje den største utmerkelsen jeg har fått. Selv om idrettsopplevelsen med å vinne medaljer i mesterskap er kanskje litt større prestasjonsmessig er kanskje dette en større anerkjennelse, fordi det ligger noe mer bak det enn bare hvem som blir nummer en, to og tre, sier Jacobsen til NTB.

Aldri tenkt tanken

Jacobsen er en av Norges fremste skiløpere, og har blant annet gull fra sprinten under ski-VM i Sapporo i 2007. Hun har også sølv i skiathlon fra VM i Falun i 2015. Da var hun også med på å ta stafettgull for Norge.

I tillegg har hun en rekke topplasseringer internasjonalt. Hun har også en rekke NM-gull.

– Jeg har aldri tenkt tanken på å få prisen engang. Jeg ble veldig overrasket, sier Jacobsen.

Håper på NM i sommer

I friidrett er bronsemedaljen på 5000 meter fra NM i Tønsberg i 2013 det beste hun har.

– Astrid er et solid, stort og godt forbilde for unge og eldre i idretten. Hun deler av sin erfaring som skiløper, toppidrettsutøver og menneske. Hun bryr seg og bruker tid med lovende og entusiastiske barn og unge i Heming. Astrid står støtt på idrettens verdier og er av denne grunn også medlem i Idrettens idrettsmedisinske etiske råd. Astrid er en særdeles verdig vinner av Egebergs Ærespris. På vegne av Idrettsstyret og hele norsk idrett gratulerer jeg deg Astrid med norsk idretts mest prestisjefylte ærespris, sa avtroppende idrettspresident Børre Rognlien.

Jacobsen håper å kunne stille i NM i friidrett i sommer, selv om mesterskapet kolliderer litt med Blink-festivalen på rulleski i Sandnes. (©NTB)

Les også

  1. Uhrenholdt Jacobsen drømmer om å bli forfatter

  2. Nye regler skal stoppe juks i langrenn

  3. Norges skistjerner fanget på fjellet etter snøkaos