Langrenn

Finnenes skiyndling utfordrer Marit Bjørgen til sommer-duell

Holmenkollen Skifestival ønsker Krista Pärmäkoski velkommen.

Det går mot en ny norsk-finsk duell under Holmenkollen Skishow i juni. Krista Pärmäkoski har utfordret Marit Bjørgen til sprintduell. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg så skishowet på TV i fjor og likte det jeg så! Jeg synes alltid det er gøy å gå i Holmenkollen, og det ville vært veldig stas om jeg fikk konkurrere i Holmenkollen Skishow i juni, sier den finske langrennskometen Krista Pärmäkoski.

Under ski-VMs 15 kilometer med skibytte i Lahti lå den finske jenta lenge i tet sammen med Bjørgen, før hun til slutt måtte si seg slått av den norske skidronningen. Under årets tremil i Holmenkollen kom hun på andreplass, også da bak Bjørgen.

– Vi gleder oss og ønsker Pärmäkoski velkommen. Det er første gang internasjonale stjerner deltar på skishowet i Kollen, forteller Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival.

Krista Pärmäkoski (til venstre) og Marit Bjørgen (midten) utkjempet tøffe dueller på snø i vinter. Her står de på seierspallen sammen med Charlotte Kalla etter fellestarten med skibytte i Lahti-VM, der Bjørgen vant.

Holmenkollen Skishow er gratis for publikum og består av konkurranser i kombinert og langrenn, i tillegg til 100 meter sprint der blant andre Ludvig Søgnen Jensen stiller til start.

Jensen er regnet som verdens raskeste med ski på beina med en verdensrekord på 11,03 sekunder.

Les mer om

  1. Marit Bjørgen
  2. Langrenn