Langrenn

Langrenn: Stavås Skistad får ny verdenscupsjanse

Kristine Stavås Skistad er blant dem får en ny sjanse til å overbevise i kommende helgs verdenscuprenn i langrennssprint i tyske Dresden.

Kristine Stavås Skistad får en ny sjanse.
  • NTB

Seks eliteløpere er tatt ut på laget. Mange eliteløpere står over fordi de blant annet er aktuelle for Tour de Ski senere i mesterskapet. Et par løpere er nok også allerede i praksis klare for OL-troppen i praksis, og de trenger derfor ikke å prioritere rennene i Dresden.

– Julie Myhre fra rekruttlandslag er på gang og får sjansen etter det hun har bevist både på Gålå og Beitostølen, sier landslagstrener Ola Vigen Hattestad.

– Kristine Stavås Skistad fortjener også en ny sjanse etter en litt tung dag i Davos, og vi har tro på at hun kan gjøre det bra i Dresden.

Blant mennene er det også flere kjente navn som er tatt ut, blant dem Finn Hågen Krogh og Even Northug. Thomas Helland Larsen ble tatt ut allerede til laget i Davos, men ble syk og måtte trekke seg.

– Thomas Helland Larsen ble dessverre syk til Davos og får en ny sjanse i Dresden. Finn Hågen Krogh leverte en solid 9.-plass under verdenscupen på Lillehammer og får fornyet tillit sammen med U23-løper Haakon Skaanes som debuterte i verdenscupen på Lillehammer med en 19.-plass samt en 3.-plass på Beitostølen i helgen, sier landslagstrener Arild Monsen.

Dette er den norske troppen:

Kvinner:

Maiken Caspersen Falla (Strandbygda), Julie Myhre (Byåsen), Mathilde Myhrvold (Vind), Kristine Stavås Skistad (Konnerud), Ane Appelkvist Stenseth (Grong), Anna Svendsen (Tromsø)

Menn:

Finn Hågen Krogh (Tverrelvdalen), Thomas Helland Larsen (Fossum), Even Northug (Strindheim), Håkon Skaanes (Strindheim), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger), Håvard Solås Taugbøl (Lillehammer).

I Dresden er det individuell sprint i fri teknikk på programmet lørdag og lagsprint lørdag. Lagsprintlagene tas ut etter lørdagens konkurranser.

Les mer om

  1. Kristine Stavås Skistad
  2. Sprint (ski)