Hylles av Northug etter monsterløp: – Må være karrierebeste

Nesten to år etter triumfen i Pyeongchang kom Simen Hegstad Krügers (26) første seier siden OL-gullet.

Krüger feiret seieren i Davos på kjelke i målområdet.

Krüger vant etter et suverent løp på 15-kilometeren i Davos.

– Utrolig gøy å få det til. Det var full klaff i dag, etter en litt trå start på verdenscupsesongen for min del. Det har vært litt som har manglet, så jeg hadde virkelig lyst til å få det til i dag, sa Krüger til TV 2 etter løpet.

I høyden i Davos kom Lyn-løperen i mål hele 19 sekunder foran annenmann Sergej Ustjugov.

– Dette er en løype som passer meg bra, og jeg hadde gode ski. Så det var veldig gøy å få det til så bra i dag, fortsatte han.

26-åringen mente grunnen til superløpet var at han fant det riktige tempoet å gå på.

– Det er tungt i høyden, og det er lange og tunge bakker i løypa. Derfor er det viktig å finne den perfekte farten og bare male på. Der traff jeg perfekt. Det er en løype som passer meg bra, innover i tunge daler her. Jeg hadde godfølelsen, og hadde gledet meg til å gå i dag.

Hegstad Krüger (i midten) kunne juble for seieren. Sergej Ustjugov (t.v.) tok annenplassen, mens Dario Cologna ble nummer tre.

Spennende åpning

Det ble en uhyre spennende åpning på 15-kilometer i Davos. Ivo Niskanen satte standarden fra start. Finnen gikk ut i et skyhøyt tempo og ledet etter første tidtagning på 3 kilometer.

Men Norge hadde blant andre Emil Iversen, Hans Christian Holund og Simen Hegstad Krüger med i rennet, som ønsket å utfordre Niskanen og de andre storkanonene.

Og det var Hegstad Krüger som imponerte mest av nordmennene. Selv om Lyn-løperen lå bak Niskanen etter de tre første kilometerne, skrudde Krüger opp farten kraftig underveis.

Krüger ledet med hele 14 sekunder på Niskanen etter åtte kilometer.

NRKs kommentator Jann Post var svært imponert over løpet til nordmannen.

– Han skal stå løpet igjennom. Nå er han der han skal være igjen, sa Post.

Martin Johnsrud Sundby brøt søndagens renn.

– Slår knockout på konkurrentene

Krüger fortsatte å imponere. Da 26-åringen passerte 13 kilometersmerket var han hele 20 sekunder foran Sergej Ustjugov, som ledet løpet.

– Han slår knockout på konkurrentene. Han må bare unngå fall nå, sa TV 2-kommentator Petter Northug.

Da Krüger gikk i mål, var han altså hele 19 sekunder foran Ustjugov.

– Det må omtrent være karrierebeste, mente Northug om Krügers løp.

Hjemmefavoritt Dario Cologna ble nummer tre, 20 sekunder etter Hegstad Krüger. Emil Iversen ble nummer ni, 47 sekunder bak vinneren. Sjur Røthe ble nummer 20.

Martin Johnsrud Sundby hadde ikke en god dag på jobben på 15-kilometeren i Davos. 35-åringen brøt etter hvert rennet. TV-bildene viste at han tok seg til ryggen, som han har hatt mye vondt i den siste tiden.

– Det er vanskelig å vite når det fungerer eller ikke. Den (ryggen) er ikke helt bra, så det blir en juleferie på han nå, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

Johannes Høsflot Klæbo sto over søndagens renn, og dropper også neste helgs sprintrenn i Planica. Klæbo vil prioritere trening og hvile frem mot Tour de Ski.

PS! På kvinnenes 10 kilometer ble Therese Johaug nok en gang for sterk for konkurrentene. Hun vant hele halvminuttet foran Heidi Weng. Jessica Diggins tok tredjeplassen.