Langrenn

Tromsø-jenta fortsetter å herje - tok suveren seier

Vilde Nilsen tok sin tredje seier på tre forsøk da hun gikk til topps på sprinten under verdenscupen i paralangrenn mandag.

Vilde Nilsen vant alle de individuelle rennene under verdenscupen i paralangrenn på Lillehammer.
  • NTB

Nilsen var suveren og vant både kvalifisering, semifinale og finale i den 1,4 kilometer lange sprinten. Russeren Jekaterina Rumjantseva var nærmest henne i finalen, mens Natalie Wilkie fra Canada ble nummer tre.

Seieren var Nilsens tredje strake i sesongåpningen. Fra før har hun vunnet 7,5-kilometeren og 15-kilometeren i klassen for stående utøvere.

– En kjempebra start på verdenscupen. Dette viser at jeg har trent riktig, gjort mange riktige valg, og ikke minst har jeg hatt et bra støtteapparat rundt meg. Sprinten er vanligvis min favorittdistanse, og jeg fikk full klaff i dag, sier Nilsen.

Les også

Tromsø-jenta gikk til hun spydde - tok ny verdenscupseier

Birgit Skarstein endte på pallen mandag.

Skarstein på pallen

Birgit Skarstein tok seg videre til finalen i klassen for sittende, og der tok trønderen seg igjen opp på seierspallen. Hun ble nummer tre bak den amerikanske duoen Oksana Masters og Kendall Gretsch.

– Veldig kult at jeg klarte det. Jeg gjorde noen riktige valg på slutten, og på oppløpet var det bare å gi full gass, sier Skarstein.

Masters har vunnet foran Gretsch i samtlige tre konkurranser på Lillehammer. Skarstein tar med seg to tredjeplasser og en femteplass.

Les også

  1. Skarstein og Ramm skal lede Idrettsgallaen

Les mer om

  1. Vilde Nilsen
  2. Birgit Skarstein