Langrenn

Trippel norsk i herresprinten

Finn Hågen Krogh med sin første verdenscupseier.

FØRSTE SEIER: Finn Hågen Krogh tok sin første verdenscupseier da han var best på sprinten i Davos.
  • Martin K. Andersen

Mens de norske kvinnene hadde fem i finalen, maktet herrene «bare» fire av de seks i søndagens sprintfinale i Davos.

Eirik Brandsdal, Anders Gløersen, Finn Hågen Krogh og Tomas Northug var den norske kvartetten. De fire leverte imidlertid en omtrent perfekt finale.

Northug-miss i kvarten

Finn Hågen Krogh dundret til fra start og ledet hver eneste meter hele veien. Han fikk følge av Anders Gløersen og Eirik Brandsdal, som sørget for at pallen ble helnorsk.

— Dette er det jeg har jaktet på hele tiden. Jeg var veldig bestemt og gikk det jeg kunne hele veien, sa Krogh til FIS om sitt taktiske opplegg.

— Det var godt. Jeg har vært i skikkelig god form i det siste. Det var godt å trekke det lengste strået. Løypa er veldig intens med kort oppløp. Planen var hele tiden å ta starten. Når du har dagen, klarer du det. Jeg var ekstra nervøs i dag, men følte meg pigg, selv etter semifinalen, sa Krogh da han snakket med NRK etter seieren.

Petter Northug ble slått ut i kvartfinalen etter å ha blitt satt på plass taktisk av Eirik Brandsdal da han forsøkte å avansere framover.

Italiener best i kvalifiseringen

I kvalifiseringen var italienske Federico Pellegrino raskest. Deretter fulgte nordmenn på rekke og rad. Sondre Turvoll Fossli var nest raskest, fulgt av Finn Hågen Krogh, Anders Gløersen og Eirik Brandsdal.

Tomas Northug kom seg trygt videre på tolvteplass, slått med 3,1 sekunder av Pellegrino. Storebror Petter hadde 16. raskeste tid. Avansementet var aldri truet.

Dario Colognas bror, Gianluca, kom seg derimot så vidt videre med 27.-plass, plassen foran Ola Vigen Hattestad. Martin Johnsrud Sundby og Emil Iversen ble slått ut, mens Pål Golberg brøt etter et fall.