Langrenn

Rønning: - Kona lurte om det var «VM i å være sur»

Eldar Rønning melder om ny dritthelg på Lillehammer.

Eldar.jpg
  • Petter Rasmus
    Petter Rasmus

— Kona mi Laila lurte på om det var ”VM i å være sur” da jeg satt i sofaen hjemme og så på skirenn fra Kuusamo. Jeg er veldig sjelden i dårlig humør, men akkurat da var jeg skikkelig sur, innrømmer 32-åringen.

Finner ikke svaret

I to og en halv uke har Eldar Rønning hanglet, men til pressemøtet før helgas mini-tour på Lillehammer har hodepinen sluppet taket for første gang siden før åpningshelga på Beito. Så langt er det ingen som vet hvorfor kroppen ikke spiller på lag, men han stiller uansett til start.

— Jeg kjørte en hardøkt i dag som gikk greit, og jeg føler meg bra nå etterpå. Så jeg skal gå, men er forberedt på at det ikke kommer til å gå gjennom lydmuren. Jeg får garantert en ny dritthelg. Men skal jeg gå i Davos, må jeg uansett ha noen hardøkter. Så får vi bare se hvordan det går, sier han.

Selvtilliten inntakt

Veteranen har trent rolig på snø på Sjusjøen de tre siste dagene, og er glad han i denne situasjonen er en rutinert rev.

— Det hjelper å være en rutinert landslagsløper i denne sammenhengen. Etter den treningshøsten og de testene jeg har hatt har jeg selvtillit på at jeg er god nok. I tillegg gjør landslagsstatusen at jeg får gått de rennene jeg har tenkt til å gå selv uten å prestere så veldig godt. Akkurat nå er jeg egentlig ikke kvalifisert, og hadde jeg stått utenfor landslaget, ville jeg nok ikke fått gå neste helg, sier han

Les mer om

  1. Eldar Rønning