Langrenn

Johannes Høsflot Klæbo melder forfall

OL-kongen dropper Toppidrettsveka.

Johannes Høsflot Klæbo.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

Under sprintsamlingen i Steinkjer merket Johannes Høsflot Klæbo at han hadde lite energi. Nå viser det seg at årsaken var en trøblete visdomstann, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding.

Klæbo har bestemt seg for å droppe Toppidrettsveka.

– Dette er utrolig kjedelig, sier Johannes Klæbo i pressemeldingen.

– Jeg hadde sett frem til å gå rulleskirenn på hjemmebane, så nå håper jeg tannproblemene blir kjapt leget så jeg kanskje får en mulighet til å stille likevel, men sannsynligheten er dessverre liten.

Toppidrettsveka arrangeres over tre dager i Orkdal, Aure og Trondheim.

  • HAR DU LEST DENNE? Klæbo møtte fremtidens langrennstalenter. OL-vinneren hadde ett klart råd til dem.

Flere forfall

Søndag ble det kjent at også Petter Northug dropper Toppidrettsveka.

– Det har skjedd positive ting med kroppen til Petter Northug de siste dagene, sa landslagstrener Arild Monsen i en pressemelding.

Petter Northug går glipp av Toppidrettsveka.

– Jeg har møtt Petter i dag, og sammen har vi lagt følgende plan: Deltagelse i Toppidrettsveka kommende uke, med fire konkurranser, blir dessverre for tidlig. Dette har vi tatt en felles beslutning på, fortsatte han.

– Det er leit, sier sjefen

Det stopper ikke med Northug og Klæbo. Heller ikke Niklas Dyrhaug eller Emil Iversen stiller. Dyrhaug sliter med en muskelstrekk, mens Iversen sliter med en luftveisinfeksjon, ifølge skiforbundets pressemelding. Dermed går trønderske Toppidrettsveka uten Trøndelags kanskje fire største langrennsprofiler.

– Det er leit, men det er en del av idretten. Man kan ikke styre over sykdom, sier Toppidrettsveka-sjef Harald Fladseth.

– Vi skulle selvfølgelig ønske at «trøndermafiaen» stilte på hjemmebane, men vi har et kolossalt starfelt likevel, legger Fladseth til.

Han viser til at startlisten inneholder utenlandske profiler som Dario Cologna, Alex Harvey, Federico Pellegrino og Maurice Manificat.

Dermed stiller disse norske eliteløperne i Toppidrettsveka:

Heidi Weng

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Kathrine Harsem

Mari Eide

Tiril Udnes Weng

Simen Hegstad Krüger

Hans Christer Holund

Didrik Tønseth

Sondre Turvoll Fossli

Sindre Bjørnestad Skar