Langrenn

Johaug knuste konkurrentene i Lahti

Tok sin 15. verdenscupseier for sesongen.

SUVEREN: Therese Johaug knuste konkurrentene i Lahti søndag.

10-kilometeren i klassisk er den øvelsen som Therese Johaug aller helst vil vinne i VM i Lahti neste år.

Søndag var hun igjen i en egen klasse under 15 kilometer skiathlon, og årets prøve-VM sluttet på best mulig vis for den kruttsterke 27-åringen fra Dalsbygda.

Likevel er det ikke den som tirrer henne mest foran det neste verdensmesterskapet.

– Det som kanskje henger høyest for min del neste år, er 10-kilometeren i klassisk individuelt. Der mangler jeg et VM-gull, og det hadde vært fint å gjøre det bra på den distansen her neste år, sa Johaug til NTB etter sin 15. verdenscupseier for sesongen.

I Lahti-VM neste år er den avsluttende tremila i fri teknikk, og der tok Therese Johaug gull i Holmenkollen i 2011.

Les også

  1. Kalla kan få hjelp av de norske skijentene: - Vi vil ha henne tilbake på toppnivå

  2. Her kommer OL-fremtiden

  3. Skistjernene må fly på billigste klasse til Canada

Seiersrekke

Med 15. verdenscupseirer mangler bare Johaug to seirer til før hun kopierer Marit Bjørgens rekordsesong i antall seirer fra 2011/2012. Den rekorden faller høyst sannsynlig i Ski Tour Canada som starter i Gatineau 1. mars.

I skiathlon virker Therese Johaug utilnærmelig for tiden. Dette var hennes femte skiathlonseier på rappen. Totalt har vunnet seks løp i skiathlon. Kun Marit Bjørgen er bedre med åtte verdenscupseirer på distansen.

FEIRER: Therese Johaug vant i Lahti og nærmer seg Marit Bjørgens rekord på 17 seirer i løpet av én sesong.

Johaug har deltatt i totalt 13 renn i skiathlon i verdenscupen og har vært på pallen i 12 av dem. Sist gang hun ikke var på pallen var da hun ble nummer sju i en etappe i Tour de Ski i 2011.På stadion like i utkanten av sentrum i Lahti søndag, dunket hun til med sitt velkjente rykk allerede etter 80 sekunder.

Kun Heidi Weng var i stand til å følge sånn noenlunde med.

Det lille av nervøsitet Johaug måtte ha hatt før start på grunn av snøværet forsvant straks startskuddet gikk.

Selvtillit

– Jeg har veldig god selvtillit for tiden, og jeg kjenner at formen er veldig bra. Jeg kjenner at jeg kan åpne hardt, sprenge feltet og få luke til resten. Og selvsagt når du har gode erfaringer med det fra før, så prøvde jeg i dag også. Jeg ville gå hardt til, gå mitt eget løp og jeg var veldig fornøyd med at jeg fikk den luken jeg fikk, sa Johaug.

Da luken ned til Weng økte sakte, en sikkert fra kilometer til kilometer, skjønte hun at den argeste motstanderen ikke hadde tempoet inne til å holde følge.

– Jeg måtte jobbe hardt på klassiskdelen for å holde luka. Men så ble det ni sekunder, 15 sekunder, og da skjønte jeg at hun ikke klarte å holde det samme tempoet. Da måtte jeg bare bruke 1. runde på skøytingen for å gå meg inn i det.

– Skiathlon må være et av dine sikreste kort med tanke på VM neste år?

– Det finnes ingen sikre kort, men det er denne distansen jeg er regjerende mester på fra Falun og det er en øvelse jeg liker veldig godt og har lyst til å gå fort i også neste år.

Therese Johaug er naturlig gullkandidat på alle de tre distanserennene under neste års VM.

Kun sprint er foreløpig utenfor rekkevidde, men i Lahti-løypa lørdag knallet hun til med personlig rekord og 7.-plass også i den øvelsen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Therese Johaug