Langrenn

Nordnorsk skiteam bryter med eget regelverk: - Jeg liker det ikke, sier treneren

Tre av ni løpere på Team Nord-Norge bor på Lillehammer. Det er mot eget regelverk.

LAGET: Her er flere løpere fra Team Nord-Norge og rekruttlaget til Team Nord-Norge på samling sist uke i Østerrike. Bak fra venstre: Torgeir Sulen Hovland, Martin Mikkelsen, Christian Tvedt Bugge, Joakim Thomassen, Eirik Mikkelsen, Maximillian Bie, Eirik Solvang, Rolf Einar Jensen og Audun Erikstad. Foran venstre: Emilie Kristoffersen, Marit Robertsen og Anna Svendsen.
  • Rune Robertsen
    iTromsø

(iTromsø): Langrennsteamet er i full gang med en ny sesong, og kom i helga hjem etter samling i Østerrike. Av de åtte løperne som deltok var det langt fra alle som reiste hjem til Nord-Norge. Duoen Lovise Heimdal og Emilie Kristoffersen er bosatt på Lillehammer. Det er også Eivind Krane Heimdal, som ikke var med på samlingen.

På nettsiden til langrennslaget, som er et samarbeid mellom de tre nordnorske skikretsene og skiforbundet, står det spesifisert at ”utøveren må representere en nordnorsk klubb og bo i Nord-Norge.”

Les også

  1. Flugstad Østberg vil ikke gi seg med fotballen

  2. I Bjørgens fravær er Johaug og Uhrenholdt Jacobsen rollemodellene

  3. Johaug ringer Bjørgen jevnlig for å få råd

Endret

— Da vi startet opp teamet for noen år siden så vi utfordringen med at flere gode nordnorske løpere studerte utenfor landsdelen. For tre år siden gjorde vi en endring slik at maksimalt en av hvert kjønn skal kunne bo utenfor Nord-Norge dersom vi så behovet, sier Per Oskar Andersen, leder for styringsgruppa for Team Nord-Norge, til iTromsø.

Sist sesong var Trondheims-bosatte Morten Harjo Pettersen som den eneste som bodde utenfor de tre nordligste fylkene. I inneværende sesong har kvoten økt til tre av ni løpere. Det gir utfordringer når det kommer til blant annet oppfølging.

— Vi hadde diskusjoner da vi gikk inn på denne ordningen. Løperne har bodd i nord i oppkjøringen, og vi sparer faktisk litt penger på at disse tre bor sørpå når konkurransene starter, sier trener Roy Helge Larsen, som dog erkjenner at det ikke er optimalt.

TRENER: Roy-Helge Larsen (arkivfoto).

— Jeg liker det ikke helt, og det er ideelt sett ønskelig at alle bor i nord, sier treneren. - Hva slags signaler sender det ut når dere velger å la en tredjedel av løperne sørpå?

— Så lenge vi gjør alle sesongforberedelser i nord med samlinger i Kirkenes, Alta, Ringvassøy samt samlinger i Muonio og Levi inn mot sesongen ser jeg ikke problemet. Dette er ungdom som også tar fag og utdannelse. Selv om Tromsø har et vanvittig godt tilbud er det ikke alt som er der, sier Larsen.

- Vil dere fra neste sesong kreve at alle bor i landsdelen?

— Det vil vi ikke gjøre, og så lenge vi møtes så ofte som vi gjør blir det bra, sier Larsen.

Interne runder

Styringslederen tror ikke et frislipp av regelverket vil være framtiden.

— Om det blir flere løpere enn det er i dag er det uheldig, og er en diskusjon vi på nytt må ta etter sesongen. Vi har hatt mange runder internt før vi kom fram til dette, slår Andersen og sier at ”alle tre kretsene er enige om at tre løpere bor på Lillehammer i vinter”.

— Vi har hatt en meget god treningshøst, og ser fram til seriestarten på Beitostølen i november, sier Larsen.