Northug satte løyperekord på blanke ski

— Det er nesten ingen begrensning når det gjelder å gå på glatte ski lenger.

POPULÆRT BESØK: Både unger og spreke trimløpere synte det var stas at Petter Northug dukket opp på Sandfjellrennet. Etter målgang var det tid for selfies og fotografering på Budal skistadion.

BUDAL: Den langløpsaktuelle Strindheim-løperen vurderer også Kromgruverennet i Røros lørdag.

— Jeg ser på rennene på tampen av sesongen som en mulighet til å få litt ekstra trening. Det er artigere å konkurrere enn å trene, sier Northug.

Rekordløp

Han fikk litt ekstra oppmerksomhet på Budal skistadion også. I målområdet på det tre mil lange Sandfjellerennet hadde et rekordstort publikum møtt opp. Petter svarte med å sette løyperekord i påskeskirennet mellom Hauka og Budal.

Avgjorde. Petter Northug avgjorde rennet til sin fordel like før målstreken. Mathias Rundgren (t.h.) ble nummer to.

— Det ser ut til at vi får spurtoppgjør, og da vet vi hvordan det går, sa speaker Helge Storli da Northug kom side om side med Mathias Rundgren (Byaasen Skiklub) inn på oppløpet.Northug ble klokket i mål på tiden 1,15,29, som er to minutter raskere enn Niklas Dyrhaugs tidligere rekord fra 2013. ## Uten festesmurning

— Det var bra vær og bra føre. I hele tatt en flott opplevelse hele veien, sa Northug, som ble den første som vant Sandfjellrennet uten å gå på festesmurning.

— Det er nesten ingen begrensning når det gjelder å gå på glatte ski lenger. Det er kun når føret er trått at man trenger festesmurning, sa pappa John Northug, som var servicemann til eldstesønnen under løpet i Midtre Gauldal.

Deltakelsen i det tre mil lange Sandfjellrennet var fin trening for Northug dersom han velger å bygge seg opp til langløpssirkuset neste sesong. Der venter en rekke renn med staking på ski uten festesmurning.

— Jeg er innstilt på å holde treningen i gang i tiden som kommer. Jeg vurderer nå Røros på lørdag, deretter Skarverennet før sesongen er omme, sier Petter Northug.

Nærmere 400 løpere gikk Sandfjellrennet. I overkant av 40 av dem i konkurranseklassen.