Langrenn

Med denne drakten skal Petter Northug starte sesongen i Sverige

– Det er bare humor.

Denne drakten har Active Brand produsert for Petter Northug jr.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Petter Northug reiser til Bruksvallarna i Sverige for å spisse formen inn mot sesongstart på Beitostølen. Og hver gang skistjernen er i Sverige blir det show. I år har langrennsdressen, produsert av Bjørn Dæhlie, fått de kjente «tre kronor» på brystet. Logoen er symbolet til det svenske ishockeylandslaget.

– Team Northug stortrives i Sverige. Vi kjørte en lignende variant i 2015, og følger opp med en mer forsegjort utgave i år. Enda finere enn den svenske landslagsdrakten, til inspirasjon, sier Northugs manager Are Sørum Langås til Adresseavisen.

– Det er bare humor, sier Sten-Olof Hoflin, skiprofil fra Bruksvallarna og venn av Northug-familien, til SVT.

Det er ikke første gang Northug deltar i Bruksvallarna med svenske farger på drakten. I 2015 brukte han en drakt med klubbfargene til Strindheim, som også kan minne litt om det svenske flagget.

– Dette er typisk Petter Northug. Han elsker å erte svenskene. Han har jo tidligere gått i mål med svensk flagg, og han har hatt andre sprell, sier NRK-profil Jann Post til Dagbladet den gangen.

Petter Northug stilte i svenske farger også i 2015.
Les også

Landslagssjefen bekrefter: Northug går ikke ankeretappen i OL

Vanligvis regnes rennene i Bruksvallarna som offisiell sesongåpning i Sverige, men i år har det svenske skiforbundet gjort en vri. Den offisielle sesongåpningen holdes i stedet i Gällivare 17.–19. november.

Dermed ser det ut til at Northug ikke møter voldsom motstand i Bruksvallarna, men helt sikkert er det ikke. Det svenske skiforbundet kommer ikke til å ta en avgjørelse før i siste liten, skriver Expressen.

Blant konkurrentene på lørdagens renn er lagkamerat Chris Jespersen, og lillebror Even Northug.

Sveriges landslagssjef Rikard Grip sier til avisen at noen få av deres løpere vurderer å ta turen til Bruksvallarna for å gå mot Northug, men han vil ikke røpe hvem det er snakk om.

– Men jeg kan si at det ikke blir Marcus Hellner eller Daniel Richardsson. Men de som vurderer det, tar ingen avgjørelse før fredag, sier Grip.

Petter Northug skal etter planen gå 15 kilometer friteknikk i Bruksvallarna lørdag.

(©NTB/Adresseavisen)

Les mer om

  1. Petter Northug
  2. Sverige