Ønsker mistillitsforslag mot Røste og skistyret: – Dramatisk

Langrennskomiteen i Akershus frykter for konsekvensene av den pågående konflikten. Nå vil de selv ta tak i saken.

Skipresident Erik Røste møtte ikke opp på høstmøtet i langrenn denne uka. Han prioriterte å være til stede på et ekstraordinære idrettstinget i stedet for.

– Trykker vi på knappen nå, blir det dramatisk. Det vil føre til furore i skiidretten.

Det sier Dag Helland-Hansen, leder for langrennskomiteen i Akershus skikrets, til Adresseavisen. Også NRK har omtalt saken.

Komitéen har enstemmig vedtatt at de vil stille mistillitsforslag mot det sittende skistyret. I et møte onsdag skal kretsstyret i Akershus bestemme om det blir mistillitsforslag eller ikke.

Bakgrunnen er konflikten mellom hoppsjef Clas Brede Bråthen og Norges Skiforbund.

Etter at hoppkomiteens beslutning om å ikke forlenge ble kjent, har Bråthen levert en stevning til Oslo tingrett og krevd fast ansettelse.

Konflikten er ennå ikke løst. Helland-Hansen sier han ofte blir ringt av klubbrepresentanter som er bekymret for situasjonen.

Slik svarer skipresident Erik Røste på Helland-Hansens utspill:

– Denne saken er en stor belastning for hele organisasjonen og vi har stor forståelse for frustrasjonen i Ski-Norge. Det er ingen tvil om at den negative oppmerksomheten den får i media og sosiale medier, gjør tillitsvalgte urolige. Det viktigste nå er at saken så raskt det lar seg gjøre får en avklaring. Det ble som kjent gjennomført drøftingsmøte tidligere denne uka og dialogen fortsetter kommende uke, sier Røste til Adresseavisen.