Falla spurtet fra konkurrentene i Drammen: – Følte meg rå

DRAMMEN (VG) Maiken Caspersen Falla (31) tok sin sjette seier i Drammensprinten. Det er hennes første triumf på over to år.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Det er litt vanskelig å forstå, og det betyr enormt mye. På en god dag kan jeg være med på å kjempe om seierne, men så har jeg mistet litt på troen på det, sier Falla til TV 2.

På oppløpet opp Bragernes Torg i Drammen sentrum var hun sterkere enn den svenske OL-vinneren Jonna Sundling og Anamarija Lampic. Hele dagen gjennom viste Falla styrke og selvtillit i solen og folkefesten i Drammen.

– Fantastisk oppløp av Maiken. Hun løser det så bra, sier TV 2-ekspert Petter Northug.

– Jeg følte meg ganske rå i finalen, sier Falla.

Falla vinner Drammensprinten for sjette gang (2022, 2019, 2018, 2016, 2015 og 2014), og sikret sin første seier i verdenscupen siden 22. februar 2020 i Trondheim.

Tidligere denne sesongen var hun på pallen i Ruka og i fjor tok hun VM-sølv i Oberstdorf, men ellers har de to siste sesongene vært preget av mye trøbbel for tidenes beste norske kvinnelige sprinter.

I Beijing-OL ble det en skuffende åttendeplass i både den individuelle sprinten og på lagsprinten.

– Jeg kom hjem fra OL og var sliten og veldig lei. Jeg har bare orket å trene én økt om dagen. Nå fikk jeg en bekreftelse på at jeg fortsatt kan, og at det er litt fart i denne gamle skrotten, sier Falla, som samtidig ikke kunne bekrefte at hun fortsetter til VM i Planica neste sesong:

– Hvis jeg har troa så skal jeg fortsette.

Falla står med fem VM-gull og ett OL-gull, i tillegg til 22 seirer i verdenscupen.

OPPTUR: Maiken Caspersen Falla (i midten) gikk til topps foran Jonna Sundling (t.v.) og Anamarija Lampic.

De svenske kvinnene har vunnet fem av syv sprintrenn i verdenscupen denne sesongen, i tillegg til Sundling og Maja Dahlqvists dobbeltseier på OL-sprinten.

Sist helg ble det hele tre svenske kvinner på pallen på sprinten i Lahti, og Falla innrømmer at det var godt å slå svenskene.

– Jeg var ute på skitur forrige helg også sjekket jeg VG for å se hvordan det hadde gått. Trippel svensk - det stakk litt, sier Falla.

Ane Appelkvist Stenseth, Lotta og Tiril Udnes Weng, Kristine Stavås Skistad og Hedda Østberg Amundsen røk ut i kvartfinalene, mens Julie Myhre kom til semifinale.

PS! De russiske utøverne går ikke mer i verdenscupen denne sesongen som følge av krigen i Ukraina. Det var flere markeringer i Drammen til støtte for ukrainerne.