Klæbo gir fra seg femmilsplassen og reiser hjem fra OL: – Stort av Johannes

Johannes Høsflot Klæbo stiller ikke for Norge på lørdagens 50 km. I stedet får en annen trønder prøve seg.

TAKKER FOR SEG: Johannes Høsflot Klæbo reiser hjem fra OL med tre gull. Nå gir han Emil Iversen eller Didrik Tønseth muligheten til å gå avslutningsdistansen i OL.

PYEONGCHANG: – Han er ikke motivert til å gå en hel femmil her, sier landslagstrener Tor Arne Hetland.

Dermed ender det på tre gull i 21-åringens første olympiske leker, etter at han gikk ankeretappen da han sammen med Martin Johnsrud Sundby tok gull i lagsprint onsdag.Tidligere i lekene ble det gull på stafetten og den individuelle sprinten.

Etter lagsprint-triumfen sa Klæbo at han var klar for femmila lørdag, selv om han trodde det kom til å bli vrient med en ny topplassering.

AVSLØRTE NYHET: Landslagstrener Tor Arne Hetland fortalte på en pressekonferanse natt til torsdag norsk tid at Johannes Høsflot Klæbo dropper femmilen lørdag.
Les også

Gullhelten innrømmer: - Hadde ikke klart det uten pappa

– Jeg har sagt til meg selv at etter femmila er du ferdig. Da kan du ta livet helt med ro. Fem mil er langt, og det er mange gutter som er sterke. Jeg tror det er mulig å være med, men det må skje et lite mirakel om jeg skal være med og kjempe helt i toppen, sa han da.

Men etter å ha grunnet på det en natt, kom altså kontrabeskjeden.

– Han pratet med Arild (Monsen, sprinttrener) først i morges. Så tok Arild en prat med meg, og jeg med Johannes. Han hadde bestemt seg, og det var ikke noen tanke å overtale ham. Du må være mentalt 100 prosent forberedt på en femmil, og akkurat nå er Johannes mett. Så da får han reise hjem og forberede seg til resten av sesongen, sier Hetland til Adresseavisen.

Les også

«Vi aner ikke hva som vil bli konsekvensene av det han har oppnådd»

Ny trønder inn

Didrik Tønseth og Emil Iversen er reserver, og det er foreløpig ikke klart hvem av dem som tas Klæbos plass på avslutningsdistansen.

Men avgjørelsen faller raskt.

– De får vite hvem som skal gå før Norge våkner opp, sier Hetland natt til torsdag norsk tid.

Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby og Hans Christer Holund er de tre løperne som allerede er klare for laget.

Les også

Denne taktikken sikret norsk OL-gull: – Det var perfekt utført

– Viser hvor bra han er som person

Niklas Dyrhaug tror Klæbo kunne kjempet om gullet også på den lengste distansen.

– Han har hatt et vilt mesterskap, er 21 år og har tre OL-gull. Jeg tror han var sliten mentalt. Det var stort av ham å gi fra seg plassen. Det viser hvor bra han er som person, sier Dyrhaug.

– Jeg tror ikke alle ville ha gjort det. Nå får Emil eller Didrik, som er 100 prosent motivert gå i stedet, legger han til.

NOK NÅ: Klæbo innrømmer at han har kjent på presset foran OL. Da passer det godt med en hvil etter tre gull.

De to som kjemper om den siste plassen er to vidt forskjellige utøvere, der Emil Iversen er en hvassere avslutter.

– Iversen er alltid en joker. Han er en luring på sånne løp. Hvis han er med inn på slutten, så er han en gullkandidat, mener Dyrhaug.