Så mye tjente Johaug på Ski Tour-bragden

Therese Johaug (31) dominerte i langrennssporet under nyvinningen Ski Tour. Det merkes godt på bankkontoen.

Therese Johaug gikk til topps i Ski Tour.

GRANÅSEN: Det har vært ni lukrative dager for 31-åringen i Ski Tour. Etappeløpet har vært innom Östersund, Åre, Meråker og Granåsen. Totalt gikk Therese Johaug til topps i fem av de seks rennene og var den knusende sammenlagtvinneren.

For seieren sammenlagt tjente Johaug 446.000 kroner. Legger man til premiepenger for etappeseierne underveis, ender hun på solide 692.500 kroner. Det gir en dagslønn på i underkant av 77.000 kroner fordelt på de ni dagene.

– Nei, det tenker jeg ikke på. Jeg tenker først og fremst på teknikk og å bli bedre, sa Johaug smilende etter triumfen.

Til sammenligning tjente Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg, som ble henholdsvis nummer to og tre i sammendraget, 406.000 kroner og 270.000 kroner totalt i touren.

Totalt denne sesongen har Johaug tjent omtrent 2,3 millioner kroner i premiepenger. Det er 1,1 millioner kroner mer enn Weng, som er nummer to i totaloversikten.

Therese Johaug vant foran lagvenninnene Heidi Weng og Ingvild Flugstad Østberg.

«Tapte» 98.000 kroner på oppløpet

Forskjellen på å bli nummer to og tre sammenlagt i Ski Tour er stor, ser man på premieoversikten. Weng og Østberg kom side om side på oppløpet, men sistnevnte måtte gi tapt mot lagvenninnen kun noen meter fra mål på avslutningsetappen.

På den måten «tapte» Østberg 98.000 kroner ved å bli nummer tre og ikke to.

– Jeg tenker ikke på det. Det har jeg ikke sjekket en gang. Men det er en forskjell, det vet jeg jo. Det er liksom ikke det som gjør at jeg har ekstra å gi eller taper en spurt. Jeg tenker ikke «der røk det noen tusen». Jeg tror dere tenker mer på det enn meg, sa Østberg i pressesonen.

Tanken om at annenplassen ga betydelig mer penger hadde heller ikke streifet Weng. Hun hadde nok med å komme seg etter kraftanstrengelsen.

– Det er ikke det jeg er opptatt av. Jeg orker ikke å tenke på det. Jeg er veldig fornøyd med at jeg følte meg bra. Da jeg kom i mål, skalv jeg. Jeg er sliten, så da reagerer jeg sånn. Det er ikke ofte det skjer, fortalte hun.

Her er Heidi Weng de nødvendige meterne foran Ingvild Flugstad Østberg i mål.

Herretoppen

Pål Golberg gikk til topps i herreklassen. Det ga han en totalsum på 540.000 kroner. Etter flere skuffende sesonger har han slått voldsomt tilbake denne sesongen. Totalt står han med pene 950.000 inntjente kroner.

Deretter fulgte Simen Hegstad Krüger og Hans Christer Holund på plassene bak sammenlagt i touren. Duoen tok med seg hjem 340.000 og 232.000 kroner hver.

Aleksandr Bolsjunov fikk en verst tenkelig avslutning på Ski Tour. Etter en gedigen smørebom mistet han sammenlagtledelsen og endte til slutt som nummer syv.

Likevel kan han trøste seg med at han har tjent mest premiepenger av alle denne sesongen. Russeren har dratt inn hele 1,4 millioner kroner mot Johannes Høsflot Klæbos 1,25 millioner kroner på annenplass.