Langrenn

Utestengt russer angriper Johaug-dommen: – Urettferdig at jeg får samme straff

Utestengt russer møtte opp i Lahti.

Petukhov forstår ikke hvorfor han er utestengt fra VM.
  • Øystein Jorem
    Øystein Jorem
    Journalist Adresseavisen

Selv om den russiske skiløperen Aleksej Petukhov er utestengt møtte han opp i VM i Lahti onsdag. I et siste forsøk på å få opphevet utestengelsen argumenterte han for at han var uskyldig i anklagene mot seg selv og flere andre russiske langrennsløpere.

Les også

FIS bekrefter: Seks russere utestenges - får ikke gå Tour de Ski

Seks langrennsutøvere er utestengt etter avsløringene i McLaren-rapporten i fjor. Navnet til Petuchov dukket opp i rapporten, men han har fortsatt ikke levert en positiv dopingtest. I rapporten står det at det er fiklet med flere dopingprøver under Sotsji-OL.

Sammen med Nikita Kriukov møtte han opp på utøvernes møte med FIS hvor de diskuterte dopingkampen i idretten. Begge russerne argumenterte for at de er uskyldige, men til ingen nytte. Den internasjonale idrettsdomstolen for sportssaker, Cas, opphevet ikke utestengelsen.

Les også

FIS offentliggjør Johaug-avgjørelse rett etter ski-VM

I et møte med pressen fikk han spørsmål om hva han synes om Johaug-dommen.

– Jeg vil ikke uttale med om hennes situasjon fordi jeg kjenner ikke detaljene, men jeg vet at hun har fått en straff på 13 måneder. Jeg som ikke har tatt noe doping blir i praksis utestengt i ett år, mens en utøver som har testet positivt får 13 måneder. Det er ikke rettferdig, det burde ikke være slik, sa Petuchov til pressen i en video publisert hos Aftonbladet.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) vil offentliggjøre om de anker Therese Johaug-dommen 7. mars.

– Rapporten rundt Johaug-saken blir nå studert av vårt dopingpanel. Vi kommer ikke til å gi noen kommentarer rundt dette før tirsdag 7. mars, sa FIS-generalsekretær Sarah Lewis på en pressekonferanse på VM-stadion onsdag.

Les mer om

  1. Therese Johaug
  2. Doping
  3. Ski-VM