Langrenn

Nå drømmer Sesilåmi om Northug

<p>Vil friste skistjerner til skifesten i Setesdal og Sirdal.</p>

northugesilaami Foto: Jon Anders Skau

 • Kjetil Flygind
  Kjetil Flygind
 • MÅLVIDEO: SE DEG SELV ELLER ANDRE PASSERE MÅLSTREKEN.

SETESDAL/SIRDAL: Etter et av tidenes beste Sesilåmi ønsker arrangøren å utvikle rennet videre. Stikkord: Petter Northug, folkefest og profesjonalisering.

— Jeg hørte flere som sa at dette var det beste Sesilåmi noensinne. Det var bare helt fantastisk, sier daglig leder i Sesilåmi, Wenche Lægraid Kvæven.

Siden desember har hun jobbet i en 40 prosents stilling, den første i rennets historie, for å utvikle den 52 kilometer lange skifesten fra Brokke i Setesdal til Sinnes skule i Sirdal. Og etter at værgudene vartet opp med sitt bredeste vårglis hele lørdagen, kunne en strålende fornøyd daglig leder fortelle om både planer og drømmer for Sesilåmi de neste årene:

Vil være attraktive

— Det er absolutt en drøm for oss å kunne få noen av disse langløpsstjernene hit til oss også. Vi jobber hele tiden med å bli bedre, og da vil vi jo etter hvert bli mer attraktive for de beste løperne, også, sier Lægraid Kvæven, som var glad for at både Svein Tore Sinnes og Audun Laugaland, nummer én og to i rennet, stilte til start.

— Men så lenge Petter Northug og Aukland-brødrene går mange av de andre langløpene som arrangeres, er det ingen grunn til at de ikke skal kunne komme hit heller, fortsetter Lægraid Kvæven, men skynder seg å legge til:

— Men Sesilåmi er et renn for massene, det har det alltid vært, og det skal det fortsette med. De som vil gå et rent turrenn, skal få lov til det også i fremtiden, men det går an å finne en god balanse. Vi må både være proffe nok til å tiltrekke oss gode løpere, samtidig som vi skal ivareta helseaspektet for de som vil opp av godstolen.

Les også:

Fredagslåmi

- Hva skal til for at stjerneløperne skal stille til start i Sesilåmi?

- Bedre rammer må på plass. Vi må ha et godt drikkesystem, teknikken må fungere og vi må få oppmerksomhet rundt rennet vårt. Løperne ønsker jo å bli profilerte, vi må få på plass økonomi og sponsorer, sier den daglige lederen, som sier at de allerede nå begynner arbeidet med Sesilåmi 2013. Fjorårets makstall på 3000 deltakere blir stående. Det kan i stedet bli aktuelt å utvide med et renn "dagen før dagen", nemlig fredag. Enten i fristil eller klassisk. Det kan også bli aktuelt å legge rennet tidligere på våren for å unngå snøproblemer. I tillegg skal nettsiden til Sesilåmi renoveres for å få bedre informasjon ut til løperne.

— Og så må vi se på logistikken. Dette er et arrangement som krever mye logistikk for dem som kommer fra Kristiansand eller Stavanger eller andre plasser. Vi må bli flinkere til å sy det sammen for løperne, sier Lægraid Kvæven.

Vil lære av Birken

Hun forteller at de ønsker å lære av Birkebeinerrennet med sine 16.000 deltakere. Totalt deltar over 50.000 skiløpere i Birkens flere arrangementer. Det kan vel kanskje ta litt tid før du ser så mange over fjellet fra Setesdal til Sirdal.

Men det var likevel mange som hadde tatt turen til målområdet i Sirdal lørdag. Fra Hønedalen, for dem som er lokalkjent, og inn til mål var det mange som nøt sola ute i løypene og heiet fram dem som kastet seg på stavene de siste motbakkene og slettene før Sinnes skule kom til syne.

Flere artikler

 1. LANGRENN
  Publisert:

  Sesilåmi flyttes to uker frem i 2013

 2. LANGRENN
  Publisert:

  Mailen som fikk Sesilåmi-sjefene til å juble: – Vi var aldri i tvil

 3. LANGRENN
  Publisert:

  Tradisjonsrikt skirenn avlyses

 4. LANGRENN
  Publisert:

  Sesilåmi satser offensivt – har dobbelt så mange påmeldte som HovdenTour

 5. LANGRENN
  Publisert:

  Ordfører ut mot Sesilåmi-avlysningen: – Ingen dokumentasjon på at det er et spesielt år i år

 6. LANGRENN
  Publisert:

  Avlyser årets Sesilåmi: – Ikke et godt alternativ å bruke reserveløypa