Langrenn

Svensk skistjerne om Northug: - Det blir som å slå noen som ligger nede

Marcus Hellner tviler på at Petter Northug tar VM-gull i år.

Petter Northug kjemper for å finne VM-formen. Foto: NTB scanpix

 • Nicholas Bergh

For to år siden tok Petter Northug fire gull i Falun-VM. Snaut to uker før VM i Lahti stiller mange seg spørsmålet: Finner Northug VM-formen i år også?

Én som ikke har spesielt stor tro på den norske skistjernen, er Marcus Hellner. Svensken har utkjempet mange dueller med Northug i skisporet, og tviler på at den norske skistjernen tar VM-gull.

– Det er ikke mye som taler for det. Han har ikke bevist så mye hittil, sier Hellner til Dagens Nyheter under en treningsleir i Seiser Alm.

– I tillegg vet jeg ikke hvilke løp han får gå. Det er vel sprinten, og der tror jeg at han får det tøft, fortsetter han.

Les også

VM-vrakede Dyrhaug knuste Northug med halvannet minutt: - Jeg gikk i sinne

Marcus Hellner har ikke tro på Northug. Her fra verdenscuprennet på Lillehammer i desember. Foto: NTB scanpix

– Sykt bra kapasitet

Sprinten har i det siste sett ut som Northugs beste VM-sjanse. Under NM på Lygna tidligere i februar ble mosbyggen nummer seks på sprinten, mens han havnet helt nede på en 23. plass på fellesstarten med skibytte dagen etter.

I verdenscupen har ikke Northug blitt bedre enn nummer ni denne sesongen. I VM får 31-åringen uansett stille på sprinten og femmila – i de øvelsene har han friplass fordi han er regjerende mester på de øvelsene.

Les også

Finsk avis om Bjørndalen: - Kan denne statistikken være sann?

Uansett levner ikke Marcus Hellner mye tillit til sin rival. Han kommer likevel med et lite forbehold.

– Han har en sykt bra kapasitet. Får han til noe i nærheten av det, har han i alle fall sjansen, sier Hellner.

Selv har svensken hatt oppløftene resultater denne vinteren. Hellner ble for eksempel nummer to på 10-kilometeren i fri teknikk på Lillehammer, og nummer tre på 15-kilometeren i fri teknikk i Ulricehamn.

– Morsomme dager

Også Calle Halfvarsson har hatt gode perioder denne sesongen. Han vant to renn i starten av sesongen, og det gjorde ingenting for svensken at det skjedde på norsk mark. Han har ingenting mot at han er blitt hakkekylling for nordmennene.

– Nei ikke i det hele tatt. Jeg ser på det som tennvæske. Jeg liker jo den kampen mellom Sverige og Norge som det er blitt i langrenn, sier han til Expressen.

Petter Northug har gjennom sine uttalelser ikke gjort noe for å minske striden mellom landslagene. Spesielt har han latt det gå ut over Halfvarsson, som han ofte har møtt på sisteetappene på stafettene. Men Halfvarsson velger å ikke mobbe rivalen for den dårlige sesongen.

– Nei, det er jo som å slå på noen som ligger nede. Han er fortsatt den største stjernen, men har ingen resultater å vise til. Det er bare kjedelig å hakke på en utøver sin ikke engang er med lenger. Og jeg har vanskelig å tenke meg at Petter selv vil hakke på andre når han ikke presterer bedre selv, sier han til Expressen.

Hør Nils-Ingar Aadne fortelle om hvorfor han la komikerrollen på is og satset som profesjonell langrennsløper i ukens Aftenpodden Sport:

Les mer om

 1. Petter Northug

Relevante artikler

 1. LANGRENN
  Publisert:

  Slik skal svenskene slå Northug i spurten

 2. LANGRENN
  Publisert:

  Halfvarsson: – Tror Northug er ferdig på toppnivå

 3. LANGRENN
  Publisert:

  Da den svenske skistjernen hørte hvem som skulle stille, ville også han til Kristiansand

 4. LANGRENN
  Publisert:

  Halfvarssons beskjed til Northug før duellen: – Jeg tror ikke han blir den vanskeligste nordmannen å slå

 5. LANGRENN
  Publisert:

  Dette er nordmannen Halfvarsson frykter mest: – Han er som en ny, liten Petter

 6. LANGRENN
  Publisert:

  Halfvarsson med stikk til Northug: – Om Petter vinner femmila, går jeg neste femmil naken