Derfor tror Northug at Sverige ler av Norge

Skikongen sammenligner Norges totale dominans på Lillehammer med en treningskamp i fotball.

Petter Northug sikret stafettseieren for Norges førstelag.

LILLEHAMMER (adressa.no): — Sverige var best i 2010 og 2014. Da var det OL-stafett. Jeg har ingen seier i OL-stafett på merittlista mi, sier Petter Northug etter at Norge hadde tatt tredobbelt på verdenscupstafetten på Lillehammer.

Les også

Svenskene reagerer med vantro på norsk totaldominans

— Tenker mest på 2014

Til Adresseavisen svarer 29-åringen slik på spørsmålet om han klarte å glede seg da han gikk over målstreken som vinner:

— Jeg tenker mest på 2014. Niklas Dyrhaug, Hans Christer Holund, Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug gikk på det norske laget som vant, to sekunder foran Norges tredjelag. Der gikk Martin L. Nyenget, Mathias Rundgreen, Simen Andreas Sveen og Finn Hågen Krogh.

Total dominans

Norges andrelag, med Emil Iversen, Didrik Tønseth, Sjur Røthe og Anders Gløersen, tok tredjeplassen.

Beste utenlandske lag ble Russland på fjerdeplass.

— Det er litt dumt, sier Northug om den norske dominansen.

- Som en treningskamp

— Det er litt dumt at ikke andre lag er på banen. Vi gikk bra og vant under VM i Falun, men var ikke på pallen i OL i 2014, da det gjaldt som mest. Jeg tipper Sverige sitter og flirer av oss når vi tar tredobbelt nå, men ikke vant da det gjaldt som mest.

Northug fortsetter med norsk selvkritikk:

— Det blir som å vinne en treningskamp i fotball, og så kommer du til en viktig kamp og taper.

Drar til høyden

Oppsummert mener Strindheim-løperen at det har vært ei bra helg for hans del.

— Det var ei brutal tremil i går. Det merket jeg da jeg våknet i dag. Det var en hard krig, sier Northug til Adresseavisen.

Nå reiser Northug sammen med resten av landslaget til Davos og høydeopphold. Der er det verdenscup neste helg. Northug og Martin Johnsrud Sundby blir værende i høyden helt til Tour de Ski starter 1. nyttårsdag.